Kitaristi Atte Aho julkaisee esikoisensa

1273
lukukertaa

Helsinkiläinen kitarataituri Atte Aho jatkaa Eclipse Musicin fuusiojazz -julkaisujen ansiokasta sarjaa omaa nimeään kantavalla esikoisalbumilla. Aho on ehtinyt jo ennen esikoisalbumiaan juhlia menestystä mm. Jazzkukko Festivaalin kitarakilpailussa 2021 ja soittaa useissa kotimaisen musiikin kärkitason yhtyeissä (mm. Abreu, Paul Elias, Felix Zenger). Albumin CD-versio on saatavilla tänään ja digitaalisesti albumi ilmestyy 2.9.2022.

Bändinsä kera Aho esittää säveltämäänsä kitaravetoista instrumentaalimusiikkia, jossa on kuultavissa kaikuja menneiden vuosikymmenten fuusiokitaristien kaanonista – herran omaa vivahteikasta soundia unohtamatta.Ahon taidokkuudesta kertoo paljon se, että hän on nuoresta iästään huolimatta navigoinut jo tähän mennessä vaivattomasti kotimaisen pop-musiikin kovimman kärjen ja omien taiteellisesti kunnianhimoisten pyrkimyksiensä välillä. Hän hallitsee instrumentillaan rytmimusiikin tyylejä laajasti tanssittavan nykypopin ja jazzfusion välillä, aina teknisesti loisteliaalla otteella. Uuden albumin kappaleita kuultiin jo toukokuussa kuuden konsertin Suomen kiertueella yhdessä toisen kitarataiteilijan, Ossi Mariston yhtyeen kanssa.