Junior All Star Big Band 20-vuotiskiertueella

1515
lukukertaa
Kuva: Frans Thomsson.

Suomen big band -yhdistyksen luotsaama Junior All Star Big Band (JAS) on nuorista suomalaisista lahjakkaista jazzmuusikoista koostuva big band, jonka perustamisesta tulee tänä vuonna 20 vuotta. Meneillään olevan juhlavuoden kunniaksi big band tekee lokakuussa kiertueen, joka kattaa Suomessa kuusi paikkakuntaa. Kiertueen ohjelmisto koostuu Bob Mintzerin sävellyksistä.

JAS Big Band tarjoaa lahjakkaille noin 15–25 vuotiaille soittajille mahdollisuuden soittaa taidollisesti vertaistensa ikätovereidensa kanssa ammattitaitoisessa ohjauksessa. Big Bandin soittajat tulevat ympäri maata ja heidät on valittu mukaan koesoiton kautta. Vuosien saatossa orkesteri on harjoitellut ja konsertoinut laajasti ympäri Suomea mm. Helsingissä, Lieksassa, Kuopiossa, Oulussa, Imatralla, Savonlinnassa, Joutsenossa, Lahdessa ja Kotkassa. JAS Big band on palkittu useita kertoja Suomen Big Band -mestaruuskilpailuissa vuosina 2006-2018. Orkesterin taiteellisena johtajana toimii Antti Rissanen ja sektio- ja instrumenttikouluttajina alan suomalainen parhaimmisto.

Kiertuepaikat ovat:

Ma 12.10. Pohjankartanon juhlasali (Oulu)
Ti 13.10. Carelia-sali (Joensuu)
Ke 14.10. Poppari (Jyväskylä)
To 15.10. Seurankuntakeskus (Kotka)
Pe 16.10. Kouvola-talo (Kouvola)
La 17.10. Kulttuurikeskus Virta (Imatra)

Edellinen artikkeliLampen: Lampen
Seuraava artikkeliLehtonen, Jussi: Connection
Jaa