Sointi Jazz Orchestran syksy käynnistyy Musiikkiteatteri Kapsäkissä lauantaina 19.9.

575
lukukertaa
Kuva: Juho Luukkainen.

Syyskuun kolmantena lauantaina pitkä odotus palkitaan ja keväältä siirtynyt kantaesityskonsertti Kapina täyttää Musiikkiteatteri Kapsäkin täysin uudella musiikilla, josta ei yllätyksiä puutu.

Konsertissa Sointi Jazz Orchestra pääsee sukeltamaan juuri varta vasten orkesterille ja sen poikkeukselliselle instrumentaatiolle sävellettyjen teosten maailmaan. Konsertin säveltäjät käsittelevät teoksissaan kapinallisuutta musiikin keinoin ja vastaavat orkesterin “kapinahaasteeseen” jokainen omalla tavallaan. Kapina voi olla pientä kytevää kipinöintiä tai äänekästä barrikadeille nousemista ja musiikin historiassa se on ilmentynyt mitä moninaisimmin tavoin provokatiivisesta punkista meditatiiviseen minimalismiin. Konsertin kantaesityksissä rikotaan big band -musiikin perinteitä ja luodaan jotain täysin uutta.

Musiikkiteatteri Kapsäkissä kuullaan teoksia säveltäjiltä Tytti Arola, Teemu Eerola, Joonas Leppänen, Aleksis Liukko, Henri Lyysaari, Tomi Nikku, Mikko Sarvanne, Selma Savolainen, Pekka Seppänen ja Rasmus Soini.

”Sointi Jazz Orchestralle säveltäminen oli vapauttavaa – tuntuu että yhtyettä sai haastaa kokeilemaan outoja ideoita ja epätavallisia konsepteja. Big bandillä on kokoonpanona valtavan hieno historia ja repertuaari, mutta tällä kertaa säveltäessä tuntui, että kaanonin sai unohtaa ja ”nyhjäistä tyhjästä”. Ehkä siinä auttoi hiukan epätavallinen instrumentaatio johon päädyin, sekä tietenkin konsertin nimi – Kapina!”  kertoo Selma Savolainen omasta sävellysprosessistaan.

Sointi Jazz Orchestra on 18-henkinen yhtye, joka tunnetaan persoonallisesta big band -perinnettä uudistavasta soundistaan ja ennakkoluulottomista konserttiproduktioistaan. Vuonna 2020 yhtye esiintyy Kapsäkin klubi-illoissa yhdessä kiinnostavien säveltäjä- ja solistivieraiden kanssa.

Kesto n. 1 h 45 min (sis. väliajan)

SJO-klubi: Kapina
La 19.9. klo 19
Musiikkiteatteri Kapsäkki
Hämeentie 68, 00550 Helsinki
Liput 20/10 €
Facebook

Kapsäkki