Jyväskylä Big Bandin Ensikäsityksiä 17 -konsertti

863
lukukertaa
Kuva: Henriika Steidel-Luoto.

Jyväskylä Big Bandin Ensikäsityksiä 17 -kantaesityskonsertti kuullaan syyskauden 2020 avajaiskonserttina sunnuntaina 27.9. klo 18. Vallitsevan tilanteen vuoksi konsertti tullaan toteuttamaan virtuaalisesti lähettettävänä livestream -elämyksenä, joka löytyy konserttipäivänä orkesterin kotisivuilta osoitteesta www.jklbb.fi ja on kaikille ilmainen.

Kantaesityssarjan seitsemänteentoista osaan on tilattu kuusi sävellystä lahjakkailta pianisteilta ja säveltäjiltä. Jokainen säveltäjä saapuu myös konserttiin esittämään oman sävellyksensä, joten konsertissa kuullaan yhteensä kuutta pianosolistia. Konsertin sävellykset on tilattu Arttu Ahovaaralta, Aurora Hentuselta, Aaro Laitiselta, Antti Lähdesmäeltä, Panu Korhoselta ja Tuomas J. Turuselta.

Jyväskylä Big Band on tullut tunnetuksi suomalaisen uuden musiikin edistäjänä. JBB on tehnyt yhteistyötä suomalaisten säveltäjien kanssa vuodesta 1998 alkaen ja Ensikäsityksiä -konserttisarja on erinomainen esimerkki onnistuneesta yhteistyön tuloksesta. JBB konsertoi Suomessa sekä kansainvälisesti ja yhtyeen riveistä on noussut maamme eturivin muusikoita. Kapellimestari Ilkka Mäkitalo on toiminut orkesterin kapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuodesta 1995 alkaen.

Konserttitaltioinnin ja kuvauksen toteuttaa jälleen loistava Gradian mediatiimi.

Kapellimestarina:
Ilkka Mäkitalo

Kantaesitykset säveltäjiltä:
Aaro Laitinen: kaamos
Antti Lähdesmäki: Impromptu
Arttu Ahovaara: scatter, uncover, resolve
Aurora Hentunen: New Place
Panu Korhonen: Field Agent
Tuomas J. Turunen: A Touch of Spanish

https://www.jklbb.fi
www.facebook.com/JyvaskylaBigBand