Runo ja musiikki, klassinen ja jazz ovat yhtä Tero Saartin sävellyskonsertissa

727
lukukertaa

Trumpetisti Tero Saartin sävellyskonsertti tuo musiikin monitaiturit yhteen Aleksanterin teatterin lavalle ke 23.9 klo 19.

Runojen käyttäminen sanoituksissa on ollut säveltäjille aina mielenkiinnon kohteena. Tässä illassa säveltäjä-jazztrumpetisti Tero Saarti on käyttänyt P.Mustapään ja Aale Tynnin runoja sävellyksien pohjana.

”Minulle Aale Tynnin ja P. Mustapään runot ovat avanneet uusia keinoja oman sävelkielen kehittymiseen. Runot ovat kuin tarinoita näiden kahden suuren runoilijan yhteiselosta ja rakkaudesta ja olen sävellyksilläni yrittänyt tuoda esiin tätä puolta” kertoo Tero Saarti.

Näitä sielukkaita ja koskettavia runoja tulkitsevat laulajat Annimaria Rinne ja Juha ”Jay” Kortehisto. Heidän kanssaan lavalle nousevat UMO Helsinki Ensemble, viulutaiteilija Minna Pensola sekä musiikin monitaituri Riku Niemi.

UMO Helsinki Ensemble: Tero Saarti, Manuel Dunkel, Seppo Kantonen, Ville Herrala, Markus Ketola.