Kari Ikosen uutuuslevy Ikonostasis julkaistaan toukokuun lopulla

1415
lukukertaa
Louis Sclavis ja Kari Ikonen. Kuva: Mia Simanainen.

IKONOSTASIS on sarja pianisti-moogisti-säveltäjä Kari Ikosen musiikillisia kuvia – osin sävellettyjä, osin improvisoituja. Uudella, arvostetun saksalaisen Ozella Music:in julkaisemalla samannimisellä levyllä kuullaan piano- ja Moog-soolojen lisäksi erilaisia duo- ja trionumeroita, joita tähdittää amerikkalainen rumpaliguru Ra-Kalam Bob Moses, ranskalainen klarinettivelho Louis Sclavis ja norjalainen mestaritrumpetisti Mathias Eick. Helsingin levynjulkaisukonsertti toteutetaan suomalaisvoimin, Amerikassa Ikonen kiertää kesäkuussa Bob Mosesin ja newyorkilaistuneen norjalaissaksofonisti Ole Mathisenin kanssa.

Suomen jazzalan arvostetuimman tunnustuksen, Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2013 napannut muusikko-säveltäjä Kari Ikonen (s. 1973) soittaa oman trionsa lisäksi pianoa ja/tai Moog-syntetisaattoria mm. yhtyeissä Trio Toffa, Quartet Ajaton ja belgialais-ranskalais-suomalainen Orchestra Nazionale della Luna. Hän on konsertoinut Etelä-Koreassa, Japanissa, Armeniassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Neuvostoliitossa ja kahdessakymmenessäviidessä Euroopan maassa.

Hän on työskennellyt monien kansainvälisesti merkittävien muusikoiden kanssa, kuten Louis Sclavis, Lee Konitz, Ingrid Jensen, Bob Moses, Stan Sultzman ja Vincent Courtois. Ikosen soittoa ja/tai sävellyksiä on yli 30:llä levyllä, joista omalla nimellään hän on julkaissut kuusi.

Säveltäjänä laajasti tunnustettu Ikonen on palkittu kansainvälisesti arvostetuissa Julius Hemphill Composition Awards (USA) ja Scrivere in Jazz (Italia) -sävellyskilpailuissa. Ikonen on laatinut sävellyksiä mm. European Saxophone Ensemble:lle, UMO:lle, Tanguedia-kvintetille, Kaartin Seitsikolle, Norjan radio-orkesterille ja Uusinta!-kamariyhtyeelle. Sävellystyön ja soittamisen ohella Ikonen toimii sivutoimisena opettajana Sibelius-Akatemian jazzosastolla.

Kari Ikonen Ikonostasis – konsertit kesäkuussa 2017:

June 10, Helsinki, Finland, G-Livelab (w. Mika Kallio & Joakim Berghäll)
June 23, Brooklyn (NY), ShapeShifter Lab (USA) (w. Bob Moses & Ole Mathisen)
June 26, Rochester (NY), Rochester Jazz Festival (USA) (w. Bob Moses & Ole Mathisen)
June 29, Washington DC, Nordic Jazz Week (USA) (w. Bob Moses & Ole Mathisen)

Otteita Ikonostasis-levyltä (Soundcloud)

Video: Kari Ikonen & Louis Sclavis, Kerava Jazz Festival, June 2016 
Video: Kari Ikonen & Bob Moses, ShapeShifter Lab, Brooklyn, June 2014

Julkaisija: Ozella Music, Saksa. Jakelu Suomessa: Supersounds.