Iiro Rantalallle German Jazz Gold Award

1292
lukukertaa

iirogold

Pianisti Iiro Rantalan Lost Heroes -levylle (ACT 2011) on myönnetty German Jazz Gold Award osoituksena 10 000 kappaleen myynnistä.

Lost Heroes -albumia ja siltä löytyviä sydämellisiä kunnianosoituksia Rantalan omille musiikillisille sankareilleen ja esikuvilleen voidaan jo kutsua modernin pianojazzin klassikoksi. Albumi on kerännyt ylistäviä arvioita ympäri maailman ja voittanut lukuisia palkintoja; mm. kriitikkojen palkinnon (Preis der deutschen Schallplattenkritik) ja ECHO Jazz -palkinnon Saksasta sekä Emma -palkinnon Suomesta.

Lost Heroes -levyn teema jatkuu 26.2.2016 julkaistavalla Jazz at Berlin Philharmonic V: Lost Hero – Tears for Esbjörn -levyllä, jolla Iiro Rantala yhdessä mm. Viktoria Tolstoyn kanssa osoittaa kunnioitustaan ”kadonneelle sankarille” Esbjörn Svenssonille.