Sakari Puhakka on Vuoden Jazzdiggari 2012

1237
lukukertaa

Vuoden 2012 Jazzdiggariksi Jazzmuusikot ry:n hallitus valitsi Sakari Puhakan. Palkinto myönnetään aktiiviselle jazzkonserteissa ja klubeilla käyvälle kuulijalle, joka osoittaa toiminnassaan aitoa ja jatkuvaa kiinnostusta jazzmusiikkiin sekä edustaa reilua ja avointa yhteisöllistä asennetta. Vuosittain myönnettävä palkinto jaettiin nyt viidettä kertaa Ravintola Juttutuvassa järjestetyssä HelaJazz Soolo -tapahtumassa.

Valinnan perusteena on se, että Sakari Puhakka on toiminut aktiivisesti ja pitkäjänteisesti jazzin saralla niin jazzkonserteissa kävijänä kuin jazzkonserttien ideoijana ja tuottajana sekä jazzin sanoman eteenpäin viejänä. Hän on tuttu näky jazzin eri tyylilajeja esille tuovissa konserteissa ja klubeilla. Hänen toimintansa Helsinki Jazz ry:n jäsenenä ja hallituksen puheenjohtajana on ollut pitkäjänteistä ja tuotteliasta – juuret jazzin diggailuun juontavat 70-luvulle ja konserttitoiminta on ollut agendalla siitä eteenpäin kaikkina vuosikymmeninä. Jazzmuusikot arvostavat hänen lempeää avarakatseisuuttaan ja yhteisöllistä, kannustavaa ja läsnä olevaa asennettaan. Hänen liidaamansa jaZZanti-konserttisarja on esitellyt yleisölle laajasti suomalaisen jazzin mielenkiintoisia yhtyeitä ja akustisia sävyjä. jaZZanti-sarja on ansiokkaasti tarjonnut konsertointimahdollisuuksia lukuisille jazzmuusikoille jo kolmen vuoden ajan.

”Vuoden Jazzdiggari” -palkinto jaettiin nyt viidettä kertaa

Jazzmuusikot ry jakoi 17.5.2012 viidettä kertaa ”Vuoden Jazzdiggari” -palkinnon. Ensimmäisen, vuonna 2008 jaetun ”Vuoden Jazzdiggari” -palkinnon sai Seppo Hanste, vuonna 2009 Eila Kaarresalo-Kasari, vuonna 2010 Tasavallan Presidentti Tarja Halonen ja vuonna 2011 Emu Lehtinen. “Haluamme jazzmuusikkoina korostaa aktiivisen, elävää jazzmusiikkia kuuntelemassa käyvän yleisön merkitystä. Jazz on esittävä ja kommunikoiva taidemuoto, jolle yleisökontakti on elinehto,” sanoo Jazzmuusikot ry:n puheenjohtaja Reija Lang.

HelaJazz Soolo -konserttiosuudessa esiintyivät Jone Takamäki, Kari Ikonen, Markku Ounaskari ja Jarmo Saari.

Jazzmuusikot ry on perustettu vuonna 1997 ammattimuusikoiden yhteisöllisen toiminnan ja vaikuttamisen moottoriksi. Yhdistyksellä on tällä hetkellä n. 100 muusikkojäsentä. Jazzmuusikot ry on Jazzliiton jäsenyhdistys