April Jazz julkaisi ohjelmansa

1223
lukukertaa


26. April Jazz jatkaa kesällä edesmenneen festivaalin isän “Mape” Lappalaisen vahvaa jazzperintöä. Ensimmäistä kertaa Suomessa nähdään Grammy –palkittu laulajatar Patti Austin, israelilainen basisti Avishai Cohen, Simcock-Garland-Sirkis trio, kolumbialaissyntyinen latinoharpisti Edmar Castaneda sekä ranskalainen brassi-performassi Funky Style Brass Band.

Ulkomaalaisvieraina nähdään myös vuonojazzin suurlähettiläs Jan Garbarek, Afro-Cuban All Stars, sekä maailman parhaaksi alttosaksofonistiksi Downbeatin kriitikkoäänestyksessä valittu Rudresh Mahanthappa.  Suuri joukko esiintyjistä tuo kuultavaksi uunituoretta materiaalia ja levynjulkaisukonserttejakin on luvassa.

Uutena konserttipaikkana esitellään klubihenkinen Kino Tapiola, missä elokuva ja visuaalisuus kohtaavat jazzin. Viikon avaa ainutlaatuinen Leffa goes Live w/ Cantell & Hille, jossa Saara Cantellin tuore elokuva Tähtitaivas talon yllä, näytetään Sid Hillen säveltämän livemusiikin kera. Muu tarjonta Kino Tapiolassa on keskittynyt erityisesti tuoreisiin ja elokuvallisiin kotimaisiin. Sen lavalla nähdään Auteur Jazz, Elifantree ja Klima Kalima.

Kulttuurikeskuksessa kotimaista jazzia edustavat Ketola Rewired, Verneri Pohjola ja Iiro Rantala, kaikki uudella ohjelmistollaan. Vankkaa kotimaista jazzosaamista tuodaan myös telttaan, jonka lavalla nähdään mm. Jukka Eskola Quintet w/ Strings sekä soulsensaatio Jo Stance. Sunnuntain perinteeksi muodostunut päiväkonsertti tuo lavalle kavalkadin Ebelin pop/jazzlinjan oppilaita vieraanaan Tuomas Wäinölä Band.

Uutena toiminnanjohtajana toimii Matti Lappalainen, muutoin organisaatio säilyy ennallaan. Tuoreimmat uutiset ja päivitetty ohjelma löytyvät osoitteesta http://www.apriljazz.fi. Tervetuloa jazzin juhlaan!