UMOn syyskausi 2010 julkistettu

901
lukukertaa

UMOn syyskaudella 2010 kuullaan niin uutta kuin vanhaa.

Kauden aloittaa UMOn & Raoul Björkenheimin konsertti Birdland Jazz Clubilla 26.8.2010, jolloin julkaistaan UMO Recordings -arkistolevysarjan toinen albumi Primal Mind – UMO Plays the Music of Raoul Björkenheim, Live in Helsinki 1991.

Syksyn artistivieraiksi saapuvat muiden muassa brittiläinen avantgarde-jazzari Django Bates, tunnelmallisen joulukonsertin laulusolisti Johanna Kurkela sekä amerikkalainen saksofonisti Rick Margitza, joka esiintyy Charles Mingusille omistetussa konsertissa.

Syyskauden mielenkiintoisimpiin viihdetapauksiin kuuluu elokuvajazzille omistettu konsertti, jonka laulusolistina kuullaan Maria Ylipäätä ja juontajana elokuva-asiantuntija Peter von Baghia. Joulukuussa vastataan vanhan jazzin ystävien toiveisiin hauskalla swing-gaalalla, joka järjestetään pikkujouluaikaan Vanhalla ylioppilastalolla. Gaalatanssiaisten solistina laulaa Sami Pitkämö.

Ohjelmiston ovat suunnitelleet Kari Heinilä ja Kirmo Lintinen. Kausi täydentyy alkusyksystä tilausohjelmistolla ja maakuntakiertueilla.