Kotimaisen jazzin kärkinimet Jazz-Espassa

1079
lukukertaa

Kesäkauden pisimmäksi festivaaliksi tituleerattu Suomen Jazzliiton tuottama Jazz-Espa tuo jälleen laajan kattauksen verevää nykyjazzia Esplanadin lavalle ja Alppipuistoon. Uutuutena Jazz-Espan päättävän Alppipuisto Jazzin ohessa järjestetään jatkoklubi Lasipalatsissa sijaitsevan mbarin ulkoterassilla.

Esplanadin lavalla kuullaan Jazz-Espan yhteydessä konsertteja heinäkuun ajan arkipäivisin klo 16 alkaen. Tällä kertaa konsertit sijoittuvat välille 5.-30.7. ja kaikkiaan lavalla vierailee 20 kotimaista huipputasoa edustavaa jazzyhtyettä, sekä belgialainen Manuel Hermia Quartet osana Jazzliiton uutta bändivaihtoa. Jazz-Espan kotimaisia esiintyjiä ovat mm. Jukkis Uotila Band, Kvalda, Pentti Hietanen Jazz Ensemble, Aapo Heinonen Quintet sekä Suomen Young Nordic Jazz Comets -kilpailuedustaja Ohne.

Viime vuonna Jazz-Espan avajaistapahtumana esitelty Alppipuisto Jazz siirtyy nyt heinäkuun keikkarupeaman komeaksi päätökseksi. Jukka Eskola Quintet, Verneri Pohjola Aurora, PLOP ja Mirja Mäkelä Trio pitävät yhdessä Alppipuisto Jazz DJ-kollektiivin ja We Jazz Dancers -jazztanssiryhmän kanssa huolta Alppilassa sijaitsevan Alppipuiston monipuolisesta tarjonnasta sunnuntaina 1.8.

Uutena lisäyksenä Jazz-Espan ohjelmistoon liittyy Alppipuisto Jazzin jatkotapahtuma Lasipalatsissa sijaitsevan mbarin terassilla, jossa esiintyvät Dalindèo ja Alppipuisto Jazz DJ:t. Näin Jazz-Espa saa arvoisensa päätöksen peräti kaksitoistatuntisen jazzkokonaisuuden merkeissä.

Alppipuisto Jazziin sekä Jazz-Espan konsertteihin on yleisöllä vapaa pääsy.