Erik Lindströmin apuraha Tuomas Timoselle

1450
lukukertaa

Suomen Jazz & Pop Arkisto on luovuttanut vuoden 2009 Erik Lindströmin rahaston apurahan muusikko Tuomas Timoselle. 23-vuotias Tuomas Timonen on soittanut rumpuja muun muassa Jukka Tolosen Cool Train -yhtyeessä ja Alexi Tuomarila Triossa. Oma yhtye Octopus on toiminut vuodesta 2007. Jazzin lisäksi Timonen soittaa rockia Väinö Ilmarissa ja lapsille suunnattua kansanmusiikkia Kanteleen Kyydissä -hankkeessa. Rovaniemeltä lähtöisin oleva Timonen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa jazzia neljä vuotta. Suomen Jazz & Pop Arkiston hallinnoima stipendi myönnetään vuosittain nuorten suomalaismuusikoiden opintoihin ensisijaisesti ulkomailla. Rahaston alkupää- oman on lahjoittanut muusikko ja säveltäjä Erik Lindström. Palkintosumma on 2500 euroa. Apuraha myönnettiin Helsingissä ravintola Storyvillessä, jossa Tuomas Timonen esiintyi yhdessä Erik Lindströmin yhtyeen kanssa.