Yrjö-palkinnot jaettiin

1010
lukukertaa

Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto jaettiin lauantaina 17.11. valtakunnallisilla jazzpäivillä, jotka järjestettiin tällä kertaa Torniossa ja Haaparannalla. Suomen arvostetuin jazzmuusikolle jaettava tunnustus jaettiin tänä vuonna jo 40. kerran ja sen sai rumpali Teppo Mäkynen.

Näin palkintoa perusteltiin: ”Teppo Mäkynen on omaleimainen ja näkemyksellinen jazzmuusikko, jonka tekemisessä hurja rytminen energia yhdistyy poikkeuksellisen herkkään yksityiskohtien hallintaan ja tyylien tuntemukseen. Hän toteuttaa taiteellisesti tinkimätöntä näkemystään luontevasti monin eri tavoin – rumpalina, säveltäjänä, tuottajana, multi-instrumentalistina ja dj:nä nimi- merkeillä DJ Zäppä ja Teddy Rok. Sen lisäksi, että hän on johtanut omia korkeatasoisia kokoonpanojaan, Mäkynen on ollut keskeinen vaikuttaja monen suomalaisyhtyeen kansainvälisen menestyksen taustalla.”

Mäkynen on soittanut ja levyttänyt useissa merkittävissä kokoonpanoissa, kuten Perko-Pyysalo Poppoo, Hurmio- orkesteri, Platypus Ensemble, Manuel Dunkel Quartet, Jukkis Uotila Band, NuSpirit Helsinki ja The Five Corners Quintet. Mäkysen omia yhtyeitä ovat Teddy Rok Seven, Reuna ja The Stance Brothers. Mäkynen on valittu Finland Festivalsin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2000 sekä Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi 2006. Hänet on valittu useita kertoja parhaaksi rumpaliksi Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksissä. Lisäksi Teddy Rok Seven -yhtyeen levy ”Universal Four” sai vuoden 2004 Jazz-Emma-palkinnon.

Valtakunnallisilla Jazzpäivillä jaettiin myös Yleisradion Jazzradion Varjo-Yrjö. Tällä kertaa saajia oli kaksi, kun palkinto osui keskeisille levynjulkaisijoille: Rockadillon Tapio Korjukselle ja Texicalli Recordsin Martti Heikkiselle.