Noora Pohjola menestyi laulukilvassa

1247
lukukertaa

3.-4.3.2006 Riikassa Latviassa järjestetyssä Sony Jazz Stage -kilpailussa kilpailtiin jazzvokalisti- ja basistisarjoissa. Loppukilpailuun oli kummassakin sarjassa kelpuutettu kuusi osanottajaa. Laulusarjan voiton vei latvialainen Julija Zakirova. Toiseksi sijoittui espoolainen Noora Pohjola ja kolmanneksi eestiläinen Liina Saar.

Basisitisarjan voittajaksi selvisi eestiläinen Peedu Kass, kaksi seuraavaa sijaa menivät liettualaisille soittajille. Basistisarjassa ei ollut suomalaisia kilpailijoita.

Noora Pohjola on syntynyt vuonna 1980. Musiikkiopiskelunsa hän aloitti kuusivuotiaana soittamalla klassista pianoa. Jazzlaulun hän aloitti vakavissaan vasta 18-vuotiaana. Vuodesta 2001 alkaen Pohjola on opiskellut Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa. Suurimpina esikuvinaan Noora pitää Billie Holidayta, Carmen McRaeta, Dianne Reevesiä ja Jamiroquain Jay Kayta. Noora laulaa nykyisin parissa omassa bändissä, toisessa jazzia, toisessa poppia. Noora Pohjola eteni viime kesänä Suomessa Lady Summertime -jazzlaulukilpailun finaaliin ja sen myötä myös nyt laulettuun Sony Jazz Stage -kilpailuun.