Uusi jazzpalkinto

1012
lukukertaa

Sony Electronics Finlandin ja Suomen Jazzliitonnuoren muusikon tunnustuspalkinto jaetaan ensimmäisen kerran maaliskuussa 2003.

Palkinto myönnetään jo kokemusta ja kannuksia hankkineelle, mutta vielä suurelle yleisölle tuntemattomalle jazzmuusikolle. Palkinto tullaan jakamaan vuosittain. Palkinto käsittää 5000 euroa ja esiintymistilaisuuksia, muun muassa Jazzliiton konserttikiertueen syksyllä 2003.

Palkinnon saajan valitsee raati, johon kuuluvat taitelija Anna-Mari Kähärä, rehtori Janne Murto Pop & Jazz Konservatoriosta, toiminnanjohtaja Timo Vähäsilta Suomen Jazzliitosta sekä tuotepäällikkö Harri Lepo ja puheenjohtajana toimitusjohtaja Jouko Paananen Sony Finlandista. Raati seuraa aktiivisesti muusikkojen kehitystä sekä esiintymisiä konserteissa ja klubeilla ja tekee valinnan kokemansa perusteella. Kriteereinä ovat muun muassa musiikillinen ammattitaito, suhtautuminen itsensä kehittämiseen sekä luovuus.

Sony-palkinto on yksi osa Sony Finlandin jazz-yhteistyötä, joka on alkanut 1980-luvulla. Tällä hetkellä Sony Finlandin kumppaneita ovat Jazzliiton lisäksi Suomenlinnassa elokuussa järjestettävä Viapori Jazz sekä Jumo Jazz Club. Kymmenen vuoden ajan Sony Finland oli Pori Jazzin kumppanina. Sony-jazzpalkinnon 2003 saaja julkistetaan Jumo Jazz Clubilla 13.3.2003.