Helsinkiin uusi musiikkiklubi – Astoria Klubin avajaiset 15.8.2020

438
lukukertaa

Helsingin ydinkeskustaan, Astoria-salin tiloihin Iso Roobertinkadulle avataan uusi elävän taiteen esiintymispaikka, joka kantaa nimeä Astoria Klubi. Klubin avajaiset on lauantaina 15.8.2020, jolloin lavalle nousee Emma Salokoski yhdessä Kalevi Louhivuori’s Free Fall -kokoonpanon kanssa.

Astoria Klubin syyskauden ohjelmistossa nähdään muun muassa Jamiroquai Tribute (3.10.), Pete Parkkonen (16.10.), ONEVIOLIN Show (11.11. ja 10.12.), Osmo Ikosen ja Mikko Leppilammen Osmo’s Christmas – Show & Dinner (18.11., 19.11., 8.12. ja 9.12.), Johanna Försti – ilta soulin kuningattaren seurassa (3.12.) sekä Ida Elinan Joulu (17.12.) Musiikillisen annin lisäksi tarjolla on myös Digitaalinen näyttämö sekä Magic Night, johon odotetaan maamme eturivin taikureita. Jatkossa nähdään myös teatteriesityksiä ja klassisen musiikin konsertteja.

Astoria Klubi ylpeänä esittää pitkästä aikaa myös uuden jazz-festivaalin Helsingissä, kun Astoria Jazz Festival tarjoilee parastaan kolmena päivänä 9.–11.10.2020. Perjantai-ilta täyttyy kunnon lattarirytmeistä. Lauantaina on tarjolla päiväjamit, ja ilta huipentuu upeaan Big Band -esitykseen. Festivaalit on hyvä päättää sunnuntaina herkulliseen Jazz-brunssiin höystettynä letkeällä musiikilla. Festivalin taiteellisena johtajana toimii trumpetistivirtuoosi Kalevi Louhivuori.

”Astoria-sali on palvellut pitkään yrityksiä ja suurempia ryhmiä ja niin teemme jatkossakin. On kuitenkin todella hienoa saada tarjota yli 100-vuotias Astoria nyt myös laajemman yleisön käyttöön. Toivon suuresti, että ihmiset löytävät Astoria Klubin ja ottavat sen omakseen, sillä tulossa on toinen toistaan upeampia show-esityksiä”, sanoo Top Lounges Astoria-salin isäntä Tero Lyyra. ”Esitykset ajoitetaan pääosin aina alkuiltoihin (klo 17–22), jotta mahdollisimman laajat kohderyhmät pääsevät nauttimaan laadukkaista ohjelmista. Tilaisuuksiin tarjoamme yrityksille mahdollisuuden omiin asiakaskohtaamisiin”, Lyyra jatkaa.

Useat Astoria Klubi -illat tehdään yhteistyössä maineikkaan Fantastico Productionin kanssa. Yrityksen toimitusjohtaja Minna Pentti on ollut suunnittelemassa ohjelmistoa alusta asti. ”Onhan tämä nyt koko Suomen osalta ainutlaatuinen tila järjestää tapahtumia ja uskon, että Astoria Klubi huikeine artisteineen löytää paikkansa helsinkiläisten olohuoneena. Koronan jälkeen monella tapahtumajärjestäjällä ja -tilalla on ollut ongelmia, mutta yhdessä Top Lounges Astorian kanssa halusimme tarjota niin artisteille kuin yleisöllekin mahdollisuuden kohdata toisensa korkeatasoisen ohjelman parissa”, Minna Pentti toteaa.

Yhtenä erikoisuutena Astoria Klubilla nähdään Free Fall -konsepti, joka on kansainvälisesti palkitun jazzmusiikin maisteri Kalevi Louhivuoren sekä kulta- ja platinalevyin palkitun kulttuurituottaja-muusikko Jan Vaakan vuonna 2015 kehittämä ja 2020 päivittämä uudenlainen tapa tuottaa esiintymistilaisuuksia niin livenä kuin verkossa.

Free Fall -keikoilla ja tapahtumissa paneudutaan syvällisemmin artistin tai muusikon uraan ja varsinkin siihen, miten hänestä on tullut vuosien saatossa juuri sellainen artisti, kuin hän nyt on. Free Fall on artistin musiikillinen elämänkerta tähän hetkeen. Keikoilla artisti laulaa hänen taiteilijauraansa merkittävästi vaikuttaneiden artistien kappaleita omien kappaleidensa lisäksi sekä kertoo tarinoita, miksi kyseiset laulut ovat olleet hänelle niin merkityksellisiä. Free Fall on siis vapaapudotus artistin musiikilliseen minään – syvälle luotaava vierailu suoraan hänen sieluunsa. Esitykset ovat koskettavia – välillä artistia itseensä sekä yleisöäkin itkettäviä tai naurattavia musiikkielämyksiä.

Free Fall -brändin taustalla toimii Suomen suurin muusikkosuku ystävineen. Tämän sukupuun muodostavat Louhivuoren, Ikosen, Prättälän ja Sariolan sukuhaarat. Tätä muusikkosuvun yhteenliittymää kutsutaan nimellä Free Fall Collective. Nimi kuvastaa artistien ja muusikkojen heittäytymistä vapaapudotukseen musiikin vietäviksi. Free Fall Collectiven jäsenet ovat kaikki arvostettuja muusikoita ja artisteja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Free Fall on J.K.L. Productions Oy:n omistama brändiperhe.

ASTORIA KLUBI SYKSY 2020 – Musiikki

15.8. Emma Salokoski & Kalevi Louhivuori’s Free Fall
3.10. Jamiroquai Tribute with Antti Koivula & Kalevi Louhivuori’s Free Fall
9.–11.10. Astoria Jazz Festival – 9.10. Latin Night with Vili Mustalampi Band and Los Fabulosos – 10.10. Päivä- ja iltajamit – 11.10. Jazz-brunssi with Antti Sarpila Swing Band
16.10. Pete Parkkonen & Kalevi Louhivuori’s Free Fall
11.11. ONEVIOLIN Show with Pekka Niemi
18.11. Osmo’s Christmas feat. Mikko Leppilampi – Show & Dinner
19.11. Osmo’s Christmas feat. Mikko Leppilampi – Show & Dinner
3.12. Johanna Försti – soulin, funkin ja jazzin helmiä – Show & Dinner
8.12. Osmo’s Christmas feat. Mikko Leppilampi – Show & Dinner
9.12. Osmo’s Christmas feat. Mikko Leppilampi – Show & Dinner
10.12. ONEVIOLIN Show with Pekka Niemi
17.12. Ida Elinan Joulu

www.astoriaklubi.fi