Kadi Vija Key Project -yhtyeen debyyttialbumi julki 15.5.2020

1061
lukukertaa
Kadi Vija. Kuva: Perttu Saksa.

Jazzlaulaja Kadi Vijan tuore Key Project tarjoilee ensilevyllään omaperäisen keitoksen mieleenpainuvia soundeja ja kiehtovaa heittäytymistä tuntemattomaan. Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It -nimeä kantava albumi julkaistaan 15.5.2020 turkulaisen levy-yhtiö Flame Jazz Recordsin toimesta.

Kadi Vija Key Project on improvisaation mestari Kadi Vijan ympärille syntynyt raikas ja innovatiivinen kokoonpano. Yhtyeen epätavallinen instrumentaatio luo uusia ja ainutlaatuisia äänimaisemia, ja Vija onkin ottanut mukaansa maan mielenkiintoisimmat jazzmuusikot: Max Zenger soittaa bassoklarinettia, Tuomo Dahlblom kitaraa ja Tuomas Timonen rumpuja.

Moderni jazz, elokuvamusiikki sekä arjen pienet ilmiöt inspiroivat Kadi Vijaa säveltäjänä. Hän tavoittelee musiikissaan mukavuusalueensa sekä tuntemattoman välistä balanssia, ja tekee sen äärimmäisen vilpittömästi. Vijalla on taito vangita kuulijansa ja herättää syviä tunteita. Laulaessaan hän kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen ja nyanssien kielellä, usein kiertämällä laulajalle ominaisimman elementin – lyriikat. Yhtyeenjohtajan persoonallinen lähestymistapa laulamiseen on ehtinyt herättää myös kansainvälistä huomiota.

Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It on mieleenpainuva albumi, jossa kuuluu Vijan rohkeus kokeilla rajojaan.

– Tämä levy on rehellisintä minua sekä sävellyksellisesti että soitannollisesti. Olen siitä äärettömän ylpeä. Toivon ihmisten pysähtyvän ja keskittyvän kuunnellessaan tätä levyä ja kokevan jotain aivan uutta ja raikasta, Vija kertoo.

Kadi Vija Key Projectin esikoisalbumi on Flame Jazz Recordsin neljäs julkaisu. Suomen Jazzliiton järjestämä levynjulkaisukiertue siirtyy koronavirustilanteen vuoksi keväälle 2021.

“Kadi Vija on kuin harvinainen soitin” – Katri Kallionpää, HS

“Yksi Suomen mielenkiintoisimpia ääniä, ja parhaita sellaisia” –  Klaus Wing, Bassoradio

“She is a refreshing, dynamic, thought-provoking, human nightingale with a sense of improvisational prowess that proves well beyond her years” – Jason Palmer

Kadi Vija (s. 1985) on suomalais-virolainen ilmiömäiseksikin luonnehdittu jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Vijan ensimmäinen merkittävä yhtye Kadi Quartet tuli tunnetuksi voittamalla Nordic Jazz Comets -kilpailun vuonna 2013. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Stories vuonna 2014. Toisen levynsä Vija julkaisi vuonna 2017 kanadalaispianisti Lucas Dannin kanssa – Ugly Beauty -albumi on kunnianosoitusThelonious Monkille. Vuonna 2018 Vija otti jazzmusiikista pienen sivuaskeleen ja julkaisi c-kasetin omistettuna kulttisarja Friendsin Phoebe Buffay -hahmolle. Tuorein Kadi Vija Key Project -kokoonpano syntyi alun perin Vijan Sibelius-Akatemian maisterikonserttia varten vuonna 2018.

www.kadivija.com

Levynjulkaisukonsertit (koronavarauksella):

2.9. Kesän Nuoret Taiteilijat, Musiikkitalo, Helsinki
19.9. Flame Jazz Cruise 17, Viking Grace, Turku
3.–16.5.2021 Jazzliiton levynjulkaisukiertue, useita paikkakuntia


 

Kadi Vija Key Project: Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It 

Julkaisupäivä: 15.5.2020
Julkaisija: Flame Jazz Records
Digitaalinen jakelu: Playground Music Finland
Fyysinen jakelu: Flame Jazz Records
Formaatit: digitaalinen, CD ja LP (vinyyli)
Kappaleet: 1) Standing Still, 2) Blind, 3) Water Dripping Dance, 4) Circles And Falls, 5) Roaming In The Contemporary Society, 6) Between The Lines, 7) Chord Travel

Kadi Vija: laulu / Max Zenger: bassoklarinetti / Tuomo Dahlblom: kitara / Tuomas Timonen: rummut

Sävellykset: Kadi Vija
Sanat: Kadi Vija (Between The Lines), Katri Salmenoja (Circles and Falls)
Alkuperäistuotanto: YLE, Jyrki Saarinen
Äänitys: Hannu Perälä / Finnvox Studios, 2019
Miksaus: Ville Riippa
Masterointi: Jaakko Viitalähde / Virtalähde Mastering
Valokuvat: Perttu Saksa
Design: Maija Volotinen