Quarantine Big Band vetäisi alkajaisiksi Birdlandin

655
lukukertaa

Kahdeksantoista suomalaista huippumuusikkoa kyllästyi koronakaranteenista johtuviin konserttiensa peruuntumisiin ja nauhoitti etänä yhteisen karanteenivideon. Tällä perjantaina 24. huhtikuuta julkaistavalla videolla on mukana lukuisia saksofonisteja, trumpetisteja, pasunisteja ja muita soittajia sekä tanssijoita.

– Olemme joutuneet olemaan jo useita viikkoja ilman esiintymisiä ja yhteisiä harjoituksia tahoillamme, toteaa videoprojekti-idean isä, saksofonisti William Suvanne. – Kutsuin mukaan muita soittajia, jotka innostuivat asiasta, ja hieno lopputulos on pian kaikkien nähtävänä.

Soittajat ovat nimenneet kokoonpanonsa Quarantine Big Bandiksi, ja videolla nähdään heidän tulkintansa Joe Zawinulin säveltämästä legendaarisesta Birdland-kappaleesta.

Quarantine Big Bandin videolla ovat mukana saksofonistit Aleksi Ahoniemi, Roope Löflund, Pope Puolitaival, William Suvanne ja Ville Vannemaa sekä pasunistit Aarni Häkkinen, Antti Rissanen, Kasperi Sarikoski ja Heikki Tuhkanen sekä trumpetistit Tero Lindberg, Kalevi Louhivuori, Mikko Pettinen ja Janne Toivonen. Koskettimia soittaa Antti Kujanpää, kitarassa on Varre Vartiainen, bassossa Antti Ahoniemi, rummuissa Anssi Sopanen ja perkussioissa Abdissa ”Mamba” Assefa. Lisäksi videolla on laulusolistina Antti Koivula ja tanssijoina Katri Mäkinen, Jasmin Geselle ja Minttu Köykkä.

– Tällaista soittajajoukkoa olisi ollut äärimmäisen vaikea saada kokoon ilman nykyisenkaltaista erikoistilannetta, koska heillä kaikilla olisi ollut kalenterit täynnä mitä erilaisimpia projekteja. Nyt kaikilla oli kuitenkin aikaa yllin kyllin, ja projekti saatiin onnistumaan, Suvanne toteaa.

Birdland-video saa ensi-iltansa perjantaina kello 14 alkavassa Koronastudio-ohjelmassa AlfaTV:llä.

– Jokaisen Koronastudio-ohjelmani lopussa on näytetty koronakaranteenissa tehty suomalainen tai ulkomainen musiikkivideo. Videoita on esitetty jo parisenkymmentä kappaletta ympäri maailman mitä erilaisimmilta kokoonpanoilta. Mukana on ollut myös monia kotimaisia ensi-iltoja, ja siksi myös Birdlandin ensiesitys sopii ohjelmaani mainiosti, kertoo Koronastudion tuottaja-toimittaja Tomi Lindblom.

Videon tuotantoryhmän ovat muodostaneet Pekka Tuppurainen, Jyri Sariola ja Video Antti Kujanpää.

– Kun tämä kaikki on ohi, pitää Quarantine Big Band sitten aikanaan ensimmäisen keikkansa pääkaupunkiseudulla. Liput keikalle tulevat perjantaina myyntiin Mesenaatin nettisivulle, William Suvanne kertoo.

Video tulee nähtäväksi TV-lähetyksen jälkeen perjantaina kello 15.00 YouTubeen sekä mm. Facebookiin.

AlfaTV: Koronastudio