Ensisingle Otis Sandsjön tulevalta albumilta

569
lukukertaa
Kuva: Hagen Möller.

We Jazz julkaisee ensisinglen ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjön tulevalta albumilta.
Koma Saxon riveistä tutun artistin toinen kokopitkä albumi Y-OTIS 2 näkee päivänvalon 24. heinäkuuta. Levyn koukuttava ensisingle tremendoce on nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

Berliinissä asuva ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjö palaa uuden albuminsa Y-OTIS 2 myötä 24. heinäkuuta. Helsinkiläisen We Jazz Recordsin julkaisema levy on onnistunut seuraava askel artistille, joka debytoi vuoden 2018 Y-OTIS-levyllään ja jota kuultiin myös suursuosioon yltäneen Koma Saxon riveissä. Uudella albumillaan Sandsjö ja hänen aisaparinsa, tuottaja-basisti PetterEldh päivittävät termin ”liquid jazz” kylkeensä saaneen soundivisionsa uudelle tasolle, samaan aikaan orgaanisempaan ja biittivetoisempaan suuntaan. Tästä ensimmäisenä esimerkkinä kuullaan tänään julkaistava huiluvetoinen single tremendoce, jolla vierailevat Ruotsin maineikkaimpiin jazzmuusikoihin kuuluvat Jonas Kullhammar ja Per ”Texas” Johansson.

tremendoce-single kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

Otis Sandsjön Berliinissä vaikuttava yhtye tunnetaan livenä nimellä Y-OTIS ja levylläkin kuultavassa kvartetissa mukana ovat Sandsjön ja Eldhin ohella muun muassa Squarepusherin ja Goldien kanssa työskennellyt brittiläinen kosketinsoittaja Dan Nicholls sekä saksalaisrumpali TiloWeber. Parivaljakko Sandsjö ja Eldh tunnetaan lisäksi maailmalla mainetta niittäneestä Koma Saxo -yhtyeestä sekä sveitsiläislaulaja Lucia Cadotschin Speak Low -yhtyeestä.

Otis Sandsjön Y-OTIS 2 -albumi näkee päivänvalon 24.7. We Jazz Records julkaisee levyn vinyylimuodossa, CD:nä ja digitaalisesti.

tremendoce-singlestä sanottua:

”Amazing!”
Mari Kimura / Worldwide FM

”A journey I was more than glad to go on! Fair play this is talent.”
Chris P Cuts / Soho Radio

”Lovely evocative cut.”
Alex Ruder / KEXP

”Brilliant forward pushing jazz music!”
Jay Scarlett / Sounds Supreme

Otis Sandsjö: tremendoce
We Jazz Records, digisingle (julkaisupäivä 24.4.2020)
Jakelija Suomessa: Playground Music

Sävellys: Otis Sandsjö & Petter Eldh
Tuotanto: Petter Eldh & Otis Sandsjö

Otis Sandsjö, tenorisaksofoni & klarinetti / Per ”Texas” Johansson, huilu / Jonas Kullhammar, huilu / Petter Eldh, basso & syntetisaattorit / Dan Nicholls, kosketinsoittimet & syntetisaattorit / Tilo Weber, rummut

http://wejazzrecords.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/yotismusic/
http://www.instagram.com/lacdesable/