We Jazz julkaisee Superposition-yhtyeen debyyttialbumin 27.3.2020

437
lukukertaa
Design by Matti Nives.

Superposition on rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren luotsaama tuore kvartettikokoonpano, jonka debyyttilevyn We Jazz Records julkaisee 27.3. Ensimaistiainen Antiplace nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

Palkitun rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren luotsaama Superposition on uusi kotimaisen jazzin kokoonpano, jossa Louhivuoren lisäksi mukana ovat mm. Moposta tuttu saksofonisti Linda Fredriksson, Katu Kaikussa soittava saksofonisti Adele Sauros ja juuri Teosto-palkintoehdokkuudella huomioidun OK:KO-yhtyeen basisti Mikael Saastamoinen. We Jazz julkaisee yhtyeen debyyttilevyn 27. maaliskuuta oranssina ja mustana vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti.

Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. Nopeasti livesuosikiksi esimerkiksi Pori Jazz -esiintymisiensä kautta noussut yhtye osoittaa uudella levyllä, että se pystyy siirtämään intensiteettinsä mainiosti myös studioon. Superposition esiintyy We Jazzin uudella Odysseus-festivaalilla Lonnan saarella 26.7.

Superpositionin debyyttilevy on tiivis, mutta monisävyinen kokonaisuus, jossa avausraita Antiplacen räjähtävyyden ja päätösbiisi Marchin introspektiivisen rauhan välille muodostuu luonteva draaman kaari. Tuore kokoonpano kuulostaa albumilla yhtenäiseltä jo kattavan livekokemuksensa ansiosta. Louhivuoren kuusi sävellystä saavat biisilistassa seuraa yhdestä Fredrikssonin ja yhdestä Saastamoisen kappaleesta, ja kokonaisuudesta välittyy koko bändin yhtenäinen kollektiivinen visio musiikkinsa suhteen.

Olavi Louhivuori (s. 1981) tunnetaan omaäänisenä rumpalina ja säveltäjänä, jonka omiin projekteihin kuuluvat mm. Svart Recordsille tehdyt soololevyt sekä maailmallakin mainetta niittänyt Oddarrang-yhtye. Lisäksi Louhivuori tunnetaan mm. edesmenneen trumpetistilegenda Tomasz Stankon kvintetistä sekä lukuisista kotimaisista laatuyhtyeistä kuten SUN Trio, Joona Toivanen Trio ja Elifantree.

Superposition: Superposition
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP21/WJCD21)
Julkaisupäivä 27.3.2020
Jakelija Suomessa: Playground Music

1. Antiplace / 2. Bilawal / 3. Ballad No. 3 / 4. Miimo / 5. Choral / 6. Wasteland / 7. For the Fallen / 8. March

Superposition
Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto- & baritonisaksofonit / Mikael Saastamoinen, basso / Olavi Louhivuori, rummut

Sävellykset: Olavi Louhivuori (paitsi 1. Mikael Saastamoinen, 6. Linda Fredriksson)
Sovitukset: Superposition
Tuottajat: Olavi Louhivuori & Matti Nives
Äänitys ja miksaus: Abdissa ”Mamba” Assefa / Ambience Studios, Helsinki
Masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers
Design: Matti Nives

http://wejazzrecords.bandcamp.com/
http://www.instagram.com/superposition_music/
http://www.facebook.com/superpositionmusic/