Rikkonainen pinta ja sumussa näkyvät ääriviivat

972
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.

Rikkonainen pinta ja sumussa näkyvät ääriviivat. Punk-basisti ohjasi videon helsinkiläiselle maailmanmusiikkiyhtyeelle.

Helsinkiläisen DANTCHEV:DOMAIN yhtyeen ensimmäinen single ”SAY” on julkaistu 17.1.2020 digitaalisesti (Texicalli Digital Distribution) sekä musiikkivideona.

”SAY” on tarina puhumattomuudesta ja niistä ajatuksista, jotka jäävät vain oman pään sisään. Se on tarina kyvyttömyydestä ja pelosta avata oma suu. Se on tarina toiveesta saada ympäristöstä vastauksia. Se on tarina sumusta, joka kietoutuu omiin ajatuksiin.

Kappale äänitettiin Mikko Raidan kanssa Studio Kekkosella. Videon on kuvannut Takaumalta Ville Sivonen ja ohjannut kansainvälisestikin palkittu  Ili Marttinen, jonka oma punk basistius näkyy persoonallisella tavalla maailmanmusiikkiyhtyeen tarinan visualisoinnissa.

DANTCHEV:DOMAIN on vahvoja elokuvallisia melodioita ja tiukkoja Bulgarian rytmejä yhdistettynä elämänmatkalla koettuihin tarinoihin. Suomalais-bulgarialaisen laulajan ja säveltäjän Anna Dantchevin luotsaama yhtye liikkuu musiikissaan Dantchevin sävellysten myötä bulgarialaisen perinnemusiikkin estetiikan sekä jazzin ja bluesin välimaastossa.

Anna Dantchev, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Bulgarian Voice from Finland, on karismaattinen ja moni-ilmeinen laulaja, jonka syvälle tunteisiin pureutuva ääni vie yleisön mukanaan elämän tarinoihin. Keväällä 2020 julkaistava “Say it” debyyttilevy (Glomama Music) nostaa esille ensimmäistä kertaa Suomen bulgarialaisvähemmistön musiikillista perintöä ja sen estetiikkaa osana suomalaista monikerroksellista kulttuuria. Perinteestä sykkivä yhtyeen musiikki nojaa sujuvasti myös urbaaniin musiikilliseen kieleen ja flirttailee eri genrerajojen kanssa.

Ei rajoja vain musiikkia.

DANTCHEV:DOMAIN
Anna Dantchev (FI/BG) -l aulu, tupan-rumpu
Erno Haukkala (FI) – pasuuna, sousafoni
Kenneth Ojutkangas (FI/US) – tuuba, kitara
Antti-Pekka Rissanen (FI) – rummut
João Luís (PT) – perkussiot, vibrafoni

”SAY” virallinen musiikkivideo (Youtube)

”SAY” digialustoilla

Facebook

Instagram