We Jazz -festivaali Helsingissä!

1739
lukukertaa

Kansainvälisesti arvostettu We Jazz -festivaali esittelee inspiroivan kattauksen jazzmusiikkia Helsingissä, Tampereella ja Tallinnassa 1.–8. joulukuuta. Seitsemättä kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelmistossa mukana ovat mm. Maria Faust Machina, Elliot Galvin, Koma Saxo, ADHD, Muriel Grossmann, Terkel Nørgaard, Ralph Alessi, Oddarrang, Timo Lassy & Teppo Mäkynen sekä Katu Kaiku.

Ajankohtaista jazzmusiikkia, yllättäviä keikkapaikkoja ja inspiroivia avauksia tarjoileva We Jazz -festivaali käynnistyy tulevana sunnuntaina 1.12. Ääniwallista. Avajaiskonsertti tarjoilee vahvan kattauksen kotimaista musiikkia, kun illassa nähdään uutta albumiaan juhlistava, rumpali Olavi Louhivuoren luotsaama Oddarrang sekä svengaavaa urkujazzia tarjoileva Sami Linna Quartet. Maanantain 2.12. Kahvila Sävyssä järjestettävä OK:KO-keikka ja sunnuntain 8.12. Jazz kiinnostaa -brunssi sekä festivaalin kausikortit ovat loppuunmyyty. Muihin konsertteihin lippuja on vielä saatavilla.

Valonpilkahduksen talven pimeyteen tuova elämyksellinen tapahtuma levittäytyy Helsingin lisäksi myös ensi kertaa Tampereelle. Keskiviikkona 4.12. Tampereella järjestetään mystinen salakeikka, mutta tästä emme kerro tässä vaiheessa enempää. Lipun ostajille selviää tapaamispaikka lipun ostohetkellä. Loppuillasta Tampereen G Livelabin lavalle nousee kriitikot ja jazzdiggarit tajunnanräjäyttävällä debyyttialbumillaan hurmannut Koma Saxo. Visionäärisen basisti-tuottaja Petter Eldhin johdolla kokoonpanossa soittaa ilmiömäinen saksalaisrumpali Christian Lillinger sekä kolme saksofonistia; Otis Sandsjö, Jonas Kullhammar ja Mikko Innanen. Kovatasoisen keikkaillan avaa Black Motor -triostakin tuttu rumpali Simo Laihonen uuden sooloteoksensa voimin. Koma Saxo nähdään myös Helsingin G Livelabissa torstaina 5.12.

Festivaalin kansainväliseen esiintyjäkaartiin lukeutuvat lisäksi mm. spiritual jazz -perinteestä ammentava itävaltalaissaksofonisti Muriel Grossmann, saksofonia ja elektroniikkaa yhdistelevä amerikkalainen Jonah Parzen-Johnson, soolopianosettinsä esittävä brittipianisti Elliot Galvin, virolaislähtöinen saksofonisti Maria Faust, hollantilainen underground-aarre Ronald Langestraat, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva brittitrio Ill Considered, norjalaistrumpetisti Hilde Marie Holsen, belgialainen dark jazz -trio MDCIII sekä tanskalaisen rumpali Terkel Nørgaardin ja kuuluisalle ECM-levymerkille levyttävä amerikkalaistrumpetisti Ralph Alessin tähdittämä kvartetti.

Kotimaisiin esiintyjiin lukeutuvat uuden Lake-levynsä julkistuskeikalla esiintyvä, rumpali-tuottajaTeppo Mäkysen luotsaama 3TM, uutta Timmion Records -albumiaan juhlistava Jukka Eskola Soul Trio, Tallinnan Sveta Baarissa esiintyvä ”loft jazz” -kolmikko Bowman Trio, perheystävällisessä iltapäiväkonsertissa esiintyvä Katu Kaiku, kotimaisen jazzin kärkiduo Timo Lassy & Teppo Mäkynen sekä oman festivaalinsa Suvilahden Mittarikorjaamoon kuratoiva VIRTA. Lisäksi tapahtuman päätöspäivä käynnistyy Kahvila Sävyssä loppuunmyydyn Jazzkiinnostaa -radio-ohjelman livebrunssin merkeissä.

http://wejazz.fi/2019
Tapahtuma Facebookissa
Liput Lippupisteestä

http://facebook.com/wejazz/
http://instagram.com/wejazzhelsinki
https://twitter.com/wejazzhelsinki

WE JAZZ 2019
Helsinki, Tampere & Tallinna 1.–8.12.

ESIINTYJÄT
3TM Presents ”Lake”
ADHD (IS)
Bowman Trio
Elliot Galvin (UK)
Hilde Marie Holsen (NO)
Ill Considered (UK)
Jazz kiinnostaa
Jonah Parzen-Johnson (US)
Jukka Eskola Soul Trio
Katu Kaiku
Koma Saxo (SE/DE/FI)
Maria Faust Machina (EE/DK/US)
MDCIII (BE)
Muriel Grossmann (AT)
Oddarrang
OK:KO
Ronald Langestraat (NL)
Sami Linna Quartet (US/FI)
(salakeikka 01)
(salakeikka 02)
Simo Laihonen: Tribute to Milford Graves
Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Terkel Nørgaard With Ralph Alessi (DK/US)
VIRTA Festival
We Jazz DJs & friends

ESITYSPAIKAT
GLO Hotel Art Lounge Bar
G Livelab Helsinki
G Livelab Tampere
Helsinki Contemporary
Kahvila Sävy
Kaiku
(secret venues 01 & 02)
Suvilahti (Tiivistämö & Mittarikorjaamo)
Sveta Baar (Tallinna)
Valkoinen sali
Ääniwalli

OHJELMA

Su 1.12. 19.00 Ääniwalli
ODDARRANG
SAMI LINNA QUARTET (FI/US)

MA 2.12. klo 18 Kahvila Sävy
OK:KO
***LOPPUUNMYYTY***

Ma 2.12. klo 20
(salakeikka 01 Helsinki)

Ti 3.12. klo 17 GLO Hotel Art Lounge Bar
JUKKA ESKOLA SOUL TRIO

Ti 3.12. klo 20 Kaiku
ADHD (IS)

Ke 4.12. klo 18
(salakeikka 02 Tampere)

Ke 4.12. klo 20 G Livelab Tampere
KOMA SAXO (SE/DE/FI)
SIMO LAIHONEN: TRIBUTE TO MILFORD GRAVES

To 5.12. klo 19 Helsinki Contemporary
JONAH PARZEN-JOHNSON (US)

To 5.12. klo 20 G Livelab Helsinki
KOMA SAXO (SE/DE/FI)
MURIEL GROSSMANN (AT)

To 5.12. klo 00.00 Manala
MANALA LATE NIGHT JAM FEAT. KALEVI LOUHIVUORI
VAPAA PÄÄSY

Pe 6.12. klo 21 Sveta Baar, Tallinna
MURIEL GROSSMANN (AT)
BOWMAN TRIO

La 7.12. klo 18 Valkoinen sali
MARIA FAUST MACHINA (EE/DK/US)
ELLIOT GALVIN (UK)

La 7.12. klo 21 Suvilahti (Tiivistämö, Mittarikorjaamo)
MDCIII (BE)
ILL CONSIDERED (UK)
3TM PRESENTS ”LAKE”
RONALD LANGESTRAAT (NL)
HILDE MARIE HOLSEN (NO)
VIRTA FESTIVAL

Su 8.12. klo 11.30 Kahvila sävy (brunssi)
JAZZ KIINNOSTAA
***LOPPUUNMYYTY***

Su 8.12. klo 12.00 We Jazz Record Shop
WE JAZZ DJS
w/ DJ DUBBEL DEE (BE)
VAPAA PÄÄSY

Su 8.12. klo 15 Suvilahti (Tiivistämö)
KATU KAIKU

Su 8.12. klo 19.30 Suvilahti (Tiivistämö)
TIMO LASSY & TEPPO MÄKYNEN
TERKEL NØRGAARD WITH RALPH ALESSI (DK/US)

Lisäksi siellä sun täällä:
WE JAZZ DJs & FRIENDS

Yhteistyökumppanit: Eckerö Line, Flame Jazz, GLO Hotel Art, Helsinki Design Week, Olvi, Radio Helsinki, Rumba, RR Gems, Suomen Viron-instituutti, TelepART, Unifilm Oy, Visit Helsinki

Tukijat: Alfred Kordelinin säätiö, Emilie och Rudolf Gesellius fond, Helsingin kaupunki, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Musiikin edistämissäätiö, Nordisk Kulturfond: PULS, Taiteen edistämiskeskus, Thurings Stiftelse