Suomijazzin superyhtye julkaisee kunnianhimoisen konseptialbumin

423
lukukertaa
Album cover design by Aarni Ylinen.

Suomijazzin kärkinimistä koostuva huippuyhtye Mortality julkaisee esikoisalbuminsa 29.11.2019 vinyyli LP:nä, CD:nä ja digitaalisesti. Albumin julkaisua edeltää debyyttikonsertti Tampereen G Livelabissa 13.11. sekä digitaalinen single ”Death’s Little Sister” 15.11. Yhtyeen nimeä kantava esikoislevy Mortality on konseptialbumi, jonka teema on nimensä mukaisesti kuolevaisuus ja ihmiselon rajallisuus.

Kappaleet ovat alunperin projektin tuottajan Tapio Ylisen sävellyksiä ja ne ovat syntyneet hänen vaimonsa traagisen kuoleman välittömissä jälkimainingeissa. Albumia varten kukin yhtyeen jäsen otti sovitettavakseen yhden näistä sävellyksistä päämääränään luoda yhteisen teeman alle syntyvä kokonaistaideteos. Mortality yhdistää progressiivisen rockin konseptitaide-estetiikan jazzin soundimaailmaan, harmoniaan ja improvisatorisuuteen. Raskaasta aihepiiristään huolimatta albumin ja yhtyeen musiikki on herkkää, melodista ja toiveikasta. Kukin yhtyeen jäsen antaa oman, persoonallisen tulkintansa albumin aihepiiristä omissa kappaleissaan, tuottaja Ylisen sävelkielen pitäessä kokonaisuuden yhtenäisenä. Teema-albumin kokonaisuutta tukee myös graafikko Aarni Ylisen luoma kansitaide.

Verneri Pohjola – trumpetti
Pauli Lyytinen – saksofonit
Aki Rissanen – piano, Rhodes
Jori Huhtala – basso
Mika Kallio – rummut
Jere Haakana – kitara
+
Teemu Viinikainen – kitara
Tapio Ylinen – sävellykset

TRACKLIST:
1. In memoriam… part 1 (arr. Ylinen)
2. In memoriam… part 2 (arr. Lyytinen)
3. In memoriam… part 3 (arr. Pohjola)
4. Death’s Little Sister (arr. Huhtala)
5. Mortality (arr. Viinikainen)
6. Towards Dawn, part 1 (arr. Rissanen)
7. Towards Dawn, part 2 (arr. Pohjola)
8. Towards Dawn, part 3 (arr. Pohjola)

Äänitys ja miksaus: Joonas Saikkonen @ Finnvox (14.-15.9.2019)
Miksaus ja masterointi: Jarno Alho
Kansitaide: Aarni Ylinen

Mortality Live:
13.11.2019 klo 19.00 – G Livelab Tampere