Nuoria jazzmusiikin tähtiä jälleen Summer Jazz Clubilla

1378
lukukertaa
K hyena.

Kesäkuun Summer Jazz Clubilla (to 13.6. klo 20) nähdään taas nuorta paikallista osaamista, kun Jyväskylästä Göteborgiin opiskelemaan lähtenyt Ville Lähteenmäki palaa Popparin lavalle uuden trionsa,​ ​K hyena​n kanssa.​ ​K hyena​ on vuonna 2018 Göteborgissa alkunsa saanut trio, jonka soundissa yhdistyy melodisen perinteikäs jazzmaailma, sekä villi ja ryöppyilevä free-ilmaisu. Yhtyeen jäsenet ovat nuoremman jazz-sukupolven kärkikaartia, ja heidän intiimi musiikillinen kommunikointi ja väkevä ilmaisuvoima pitävät kuulijan jatkuvasti penkin reunalla.

Illan toinen kokoonpano on niin ikään nuoren suomalaisen jazz-sukupolven aatelia.​ ​Anakonda Shark​ on loistavien jazzmuusikoiden keväällä 2018 perustama yhtye, jonka musiikin ytimessä on hauskanpito ja improvisointi. Musiikissa yhdistyvät tanssittavat ja koukuttavat riffit sekä 70-luvun jazz-funk, sekoittuen myös modernimpiin äänimaailmoihin. Yhtye ei halua lukita musiikkiaan eikä ilmaisuaan tiukasti raameihin, vaan soitto kulkee musiikin ehdoilla sinne, minne se milloinkin johdattaa. Yhtyeen jäsenet ovat tunnettuja kokoonpanoista OK:KO, Alder Ago, Sami Saari & Jazzpojat, AR Quartet ja Kalevi Louhivuori Quintet.​

Summer Jazz Club on kuukausittainen kesäklubi, joka on perustettu tukemaan nuoria lupaavia jazzmuusikoita. Klubin on tarkoitus tuoda tulevaisuuden tähtiä Jyväskylään heidän uransa alkuvaiheissa ja tarjota näin yleisölle mahdollisuus kuulla heitä ensimmäisten joukossa.

K hyena:
Ville Lähteenmäki – bassoklarinetti Filemon von Numers – kontrabasso Sami Nummela – rummut

Anakonda Shark:
Jarno Tikka – saksofoni Ville-Veikko Airaniemi – kitara Eero Seppä – basso
Okko Saastamoinen – rummut

Summer Jazz Club Popparissa torstaina 13.6. klo 20 Liput 10/6 €

Poppari
Puistokatu 2 – 4 (Aren aukio, käynti Ilmarisenkadun puolelta) 40100 Jyväskylä

www.summerjazzclub.com