Unya julkaisi esikoisalbuminsa

1353
lukukertaa

UNYA -yhtyeen omaa nimeä kantava esikoisalbumi on trip-hopin, jazzin ja modernin pop-laulun rajapinnalla vaivattomasti seikkaileva kokonaisuus. Avarat äänimaisemat, moderni studiotuotanto luovat jäntevän rungon Hilkka Louhivuoren maailmanluokan laulumelodioille.

UNYA on Hilkka Louhivuoren sävellysten ja pitkäaikaisten ystävysten ympärille muotoutunut vuonna 2017 perustettu yhtye, jonka jäsenet kuvailevat musiikkiaan indie-elektro-hopiksi, ja hakevat musiikkiinsa taitavasti kansainvälistä soundia, pitäen kuitenkin laulukielenään suomen. Juuri suomenkieliset lyriikat tekevät yhtyeestä poikkeuksellisen, sillä vastaavanlaista musiikkia suomeksi tekeviä yhtyeitä ei löydy kuin korkeintaan kourallinen. Unyan persoonallista ja elokuvallista äänimaailmaa on verrattu mm. Yonaan, Karinaan sekä Vestaan. Ulkomaisista artisteista vaikutteita on kuultavissa mm. James Blakelta, Bon Iveriltä sekä Bonobolta. UNYA:ssa yhdistyvät akustiset ja elektroniset elementit, ja keikoilla efektit, loopperit sekä samplerit ovat keskeisessä roolissa. Yhdessä improvisointi sekä leikkimielisyys tekevät jokaisesta keikasta uniikin. Konserteissa kokoonpanoa täydennetään toisinaan kolmella viulisti-taustalaulajalla (Heini Ikonen, Sofia Tarkkanen ja Satu-Maija Aalto).

Yhtyeen jäsenet ovat kansainvälisesti aktiivisia musiikintekijöitä, jotka vaikuttavat tällä hetkellä Helsingin ja kotimaansa lisäksi Göteborgissa sekä Aarhusissa. Yhtye on ennen albumiaan julkaissut kolme singleä: Leija, Yövalo ja Heijastus. Unya keikkailee ahkerasti tulevan kesän ja syksyn aikana.

UNYA LIVE:
23.7 Tenho, Helsinki w/ Nooa
7.8 Bar Loose, Helsinki w/ Aina & Thilia
4.9 TBA, Jyväskylä
5.9 Pannuhuone, Kuopio
12.9 TBA, Tampere
13.9 Bar Ö, Turku

LINKKEJÄ:
Spotify
Youtube
Facebook
Instagram