Kuudes Django-festivaali Kotkassa

1585
lukukertaa

Django-festivaali on vakiinnuttanut asemansa Kotkan kesässä. Tänä vuonna festaria vietetään Kotkan alueella 7.-3.7.2019.

Mustalaisjazzfestivaali on sekä katumusiikin juhlaa että kapakkajazzin ilmentymä. Alan bändit soittavat eri liikkeissä Kotkan alueella, mutta myös kirkossa lounaskonsertin. Hiljentyä voi kiireen keskellä monella tavalla.

Idean kantavana voimana toimii Mika Huusari. Hän toteaa että samaa konseptia on kokeiltu jo useana vuonna ja se tuntuu toimivan hyvin. Kolmen vartin epämuodolliset musiikkituokiot ihmisten keskellä saattavat herätellä ihmisiä Kairossa soitettavien iltakonserttien pariin. Festivaalin erikoisvieraana on venäläinen kitaravirtuoosi  Gasan Bagirov.

Festareilla herännyttä nälkää voi tyydyttää loppukesän huippuvierailulla. New Yorkissa asuva virtuoosi Olli Soikkeli saapuu Kairoon soittamaan 22.8.2019 klo 19, mukanaan Grammy-palkittu pianisti Marian Petrescu ja basisti Teemu Åkerblom.