G Livelab Tampere avaa ovensa elokuussa – syksyn 2019 ohjelma julki

1371
lukukertaa

Tampereen keskustaan 17.8. avattavalla huippumodernilla musiikkiklubilla esiintyy syksyn mittaan laaja ja monipuolinen kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä kärkiartisteja. Liput tapahtumiin ovat nyt myynnissä G Livelab Tampereen omassa lippukaupassa sekä Tiketissä.

Uusi, kokonaisvaltaisen musiikkielämyksen ehdoilla suunniteltu liveklubi G Livelab Tampere tarjoaa ensimmäisen keikkansa yleisölle 17. elokuuta. Klubin terassille pääsee istumaan iltaa jo heinäkuun puolivälistä lähtien. Koskimaisemassa, historiallisessa Frenckellin pannuhuoneessa toimivan 250 asiakaspaikkaa sisältävän klubin on suunnitellut arkkitehtitoimisto Casagrande Laboratory, ja sen ytimessä ovat laadukas ja laaja-alainen ohjelmisto, huippuluokan Genelec-äänentoisto sekä viihtyisän ilmapiirin luova moderni design.

G Livelab Tampereen syyskauden ohjelmiston selkärankana on monimuotoinen ja laadukas kotimaisen musiikin kattaus, joka sisältää rockia, poppia, räppiä, kansanmusiikkia, kamarimusiikkia, jazzia ja kaikkea näiden väliltä. Syksyn kansainvälisiin kohokohtiin lukeutuvat maailman jazzpianistien ehdotonta kärkeä edustava yhdysvaltalainen Jason Moran Bandwagon-trionsa kera, brasilialainen Bianca Gismonti Trio, meksikolaisia rytmejä americanaan yhdistelevä Orkesta Mendoza sekä norjalainen saksofonisti Trygve Seim Helsinki Songs -projektillaan.

Klubilla nähdään lisäksi mm. suosikkirokkarit Paul Oxley’s Unit 40-vuotisjuhlakiertueellaan, ylistäviä arvioita albumeillaan kerännyt laulaja-lauluntekijä Laura Moisio erikoiskonsertissa Kamus Quartetin kanssa, UMO Helsinki Igor Stravinskyn musiikin pyörteissä vieraanaan tanskalaisrumpali Stefan Pasborg sekä 15-vuotista uraansa juhlistava suosikkilaulaja Hanna Pakarinen. Klubin virallisissa avajaisissa 22.10. juhlitaan puolestaan kahden omintakeisen jazz-trion, Mopon ja Herdin kymmenvuotisia taipaleita. Muihin syksyn esiintyjiin kuuluvat mm. Pekko Käppi ja K:H:H:L, Ville Leinonen, Superfjord, M, Hullu Ruusu, Eino Grön, Kari Ikonen Trio, Jazzmuseo, Jesse Markin, Jesse Kaikuranta, Aili Ikonen & Jukka Perko Avara, Juhani Aaltonen & Arild Andersen, Oddarrang, Sami Pitkämö, Kynnet, Talmud Beach, DJ Kridlokk, Haamu, Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille, Marko Haavisto ja Poutahaukat, Pauliina Kokkonen, Vilma Alina, The Holy, Sami Pitkämö, Kanerva, Iro Haarla Quartet, ASA, Meriheini Luoto & Metsänpeitto ja Juurakko.

G Livelab Tampere toimii myös näyttämönä erilaisille konsertti- ja tapahtumasarjoille. Kuukausittainen Club Dive esittelee kotimaisen räpin ja hip hopin monimuotoista nykytilaa tähtinään mm. SITOI, Pimeä Hedelmä ja Mercedes Bentso. Eclipse Jazz Club tuo paikalle suomalaisen jazzin tuoreimpia virtauksia, joista mainittakoon Elifantreen ja Tölöläbin yhteisproduktio. TangoLab on Nuevo Quinteto Otra Vezin isännöimä, genrerajoja iloisesti rikkova tangoklubi solisteinaan mm. Maria Lund ja Mikko Perkola. Tamperelaisen Fonal Recordsin Fonal Musik Mosaik -iltamat tarjoilevat ennakkoluulottomasta ja ehdottoman omapäisestä julkaisupolitiikastaan tunnetun levy-yhtiön artistien ja hengenheimolaisten musiikkia. Helsingin G Livelabista tuttu Jukka Takalon isännöimä Kansallinen lauluklubi marssittaa lavalle kotimaiset legendat PK Keräsen, Tuula Amberlan ja Veeti Kallion. Tampereen muusikot ry:n Tuulipuku-klubi tuo esiin orkestereista tuttuja ammattimuusikoita tavanomaisesta poikkeavissa kokoonpanoissa, ja Tampereen freelance-näyttelijöiden ILTAMAT tarjoilee joka toinen kuukausi esittävän taiteen eri muotoja sisältävän cocktailin kuplien kera.

G Livelab Tampere tekee myös yhteistyötä festivaalien kanssa. Syksyn mittaan klubilla nähdään Maailmantangon, Tanssimanian, kansainvälisen Majaoja-lyömäsoitinkilpailun, Lost in Musicin ja We Jazzin keikkoja.

G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela kommentoi ohjelmistoa näin: ”Kolme vuotta kestäneen suunnittelu- ja remonttivaiheen jälkeen olemme vihdoin siinä pisteessä, että voimme julkistaa ensimmäisen kauden ohjelmamme. Suurella ilolla ja ylpeydellä tarjoamme ihmisille tämän monipuolisen kattauksen. Yhteistyö G Livelab Helsingin kanssa on mahdollistanut Jason Moranin, Arild Andersenin ja Bianca Gismontin saamisen Tampereelle. On myös hienoa, miten innokkaasti Tampereen musiikkitoimijat ja ohjelmatoimistot ovat lähteneet kanssamme yhteistyöhön. Uuden klubin ohjelmasuunnittelu tehdään yhdessä alan parhaiden ammattilaisten kanssa.”

G Livelab Tamperetta hallinnoi Livelaboratorio Tampere Oy, jonka omistaa Muusikkojen liitto. Livelaboratorio Tampere Oy:n hallitukseen kuuluu joukko kotimaisen musiikki- ja kulttuurikentän vaikuttajia. Hallituksen muodostavat Ahti Vänttinen (pj), Tanja Douglass, Helena Hiilivirta, Tapio Korjus, Sami Kuoppamäki, Mari Kärkkäinen, Perttu Pesä ja Ari Pulkkinen. G Livelab Tampere on toinen musiikkiklubi G Livelab -brändin alla. Ensimmäinen G Livelab avattiin Helsinkiin vuonna 2016.

Muusikkojen liiton sekä Tampereen ja Helsingin G Livelabien hallitusten puheenjohtaja Ahti Vänttinen avaa ajatusta uuden klubin taustalla: ”G Livelab -klubikonsepti on Muusikkojen liiton panos livemusiikkikokemuksen kehittämiseen. Tekniikka ja yleisön odotukset ja laatuvaatimukset kehittyvät, ja haluamme tarjota yleisölle – ja esiintyjille – parasta mikä on nykytekniikalla ja -suunnittelulla mahdollista. G Livelab päivittää elävän musiikin kokemuksen tälle vuosituhannelle.”

G Livelab Tampereen syksyn ohjelmisto sekä keikkojen tarkemmat tiedot

facebook.com/glivelabtampere
instagram.com/glivelabtampere
twitter.com/glivelabtampere