Ilmiliekki Quartet ja OK:KO konsertoivat Aleksanterin teatterissa syyskuussa

1006
lukukertaa
Ilmiliekki: Kuva Perttu Saksa.

Helsinkiläinen festivaali ja levymerkki We Jazz tuo kotimaisen huippujazzin tunnelmalliseen Aleksanterin teatteriin syyskuussa. Huhtikuussa odotetun albuminsa julkaiseva Ilmiliekki Quartet ja alkuvuodesta viiden tähden arvioita keränneen Syrtti-albumin julkaissut OK:KO osoittavat maanantaina 30.9. jazz-illassa miksi Helsingin jazz-skenestä kohistaan nyt kansainvälisestikin.

Vuonna 2002 perustetun Ilmiliekki Quartetin Land of Real Men on yhtyeen ensimmäinen uusi levy 13 vuoteen. Syvällistä, seikkailullista ja melodista nykyjazzia sisältävä tupla-albumi palauttaaVerneri Pohjolan, Tuomo Prättälän, Antti Lötjösen ja Olavi Louhivuoren muodostaman kvartetin kertaheitolla uuden jazzin eturintamaan. Kansainväliseen maineeseen heti uransa alkumetreillä Young Nordic Jazz Comets -kilpailun voiton myötä ampaissut Ilmiliekki Quartet on ennen kaikkea loistava yhtye – neljän omalla urallaan tähtiluokkaan nousseen tekijän jo nuoresta asti vaalima ydinkokoonpano. Kvartetin jäsenet ovat tuttuja nimiä kelle tahansa suomijazzia uudella vuosituhannella seuranneelle, ja tuoreella albumillaan he osoittavat, että Ilmiliekki Quartetissa neljä huippuartistia on vielä enemmän kuin osiensa summa.

Kovassa nosteessa oleva nuori yhtye OK:KO on kasvattanut ylistetyn Syrtti-levynsä avulla fanikuntaansa voimakkaasti ja kvartetti nähdään kevään aikana keikkalavoilla mm. Berliinin XJAZZ-festivaalilla ja Tallinnassa. Rumpali Okko Saastamoisen (s. 1995) luotsaama kvartetti onnistuu luomaan oman vahvan musiikillisen identiteettinsä ”spiritual jazzin” jatkumosta omiin suuntiinsa edeten, ja rauhallisesti kappaleitaan kasvatellen. Saastamoisen lisäksi yhtyeessä soittavat myös Alder Egosta tuttu saksofonisti Jarno Tikka, pianisti Toomas Keski-Säntti ja vuoden 2018 We Jazz -festivaalin Rising Star -palkittu basisti Mikael Saastamoinen.

”Jazzyhtye OK:KO alkaa olla jo enemmän kuin OK, jopa ylisanojen veroinen.” 5/5
– Harri Uusitorppa, HS

”OK:KO-yhtyeen voisi viedä mille tahansa kansainväliselle konserttilavalle – ja olla hiton ylpeä.”
– Katri Kallionpää, HS / Nyt-liite

”Ilmiliekki Quartetin uusi musiikki on kauniin majesteettista.”
– John Osborne, Jazz FM (Iso-Britannia)

Ilmiliekki Quartet
Verneri Pohjola, trumpetti / Tuomo Prättälä, piano / Antti Lötjönen, basso / Olavi Louhivuori, rummut

OK:KO
Okko Saastamoinen, rummut / Jarno Tikka, saksofoni / Toomas Keski-Säntti, piano / Mikael Saastamoinen, basso

We Jazz: Ilmiliekki Quartet, OK:KO
Ma 30.9. klo 19 (ovet klo 18), Aleksanterin teatteri (Albertinkatu 32, Helsinki)
Liput: permanto 32 € + toim.kulut / parvi 19 € + toim.kulut

Ennakot Ticketmasterista
Tapahtuma Facebookissa

www.aleksanterinteatteri.fi
www.facebook.com/ilmiliekki
www.facebook.com/okkoband
www.facebook.com/wejazz