Mikael Saastamoisen Perussastamala julkaisee toisen albuminsa

1496
lukukertaa

Vuoden 2018 We Jazz Rising Star -tunnustuksella palkittu basisti saa uudella albumillaan rinnalleen saksofonisti Jussi Kannasteen. Levyn ensimmäinen single Romance (Table Fan in 29°C) julkaistiin 12.4.

Äärimmäisiä tunnetiloja musiikissaan tutkiskeleva Perussastamala julkaisee toisen albuminsa May Queen 10. päivä toukokuuta tamperelaisen pienlevy-yhtiö Suolavesi Recordsin kautta. Maalailevaa ambient-kuvastoa tarjoilevalla uutukaisella Mikael Saastamoinen ja saksofonisti Jussi Kannaste johdattavat kuulijan mukanaan inspiroivaan äänimaailmaansa. Ensimmäisenä maistiaisena albumilta on tänään julkaistu single Romance (Table Fan in 29°C). Perussastamala juhlistaa May Queen -albumiaan intiimillä julkaisukeikalla Helsingin Laterna Magica -kirjakaupassa 17.5.

Kuuntele Romance (Table Fan in 29°C) Spotifyssa tai Youtubessa.

May Queen seuraa vuonna 2016 kasettina ja digilatauksena julkaistua Perussastamala-debyyttiä, jolla Saastamoinen tutki toistoa, junnausta ja lihasmuistin suhdetta läsnäoloon, aitoon kontaktiin ja improvisaatioon rujon soolobassolevyn muodossa. Noiseen kallellaan olevaan ensilevyyn verrattuna May Queen on seesteisempi ja mietiskelevämpi. Albumilla Kannasteen saksofoni luotaa Saastamoisen sähköbassolla, efekteillä ja rumpukoneilla luomia äänimaisemia, jotka muuntuvat matkan varrella singlejulkaisu Romance (Table Fan in 29°C):n haikean kauniista päätösraita New Earthin twinpeaksmaisen painostavaan. May Queen on saatavilla vinyylinä, kasettina sekä digitaalisesti.

Mikael Saastamoinen (s. 1991) on alunperin Savonlinnasta kotoisin oleva basisti, joka on nopeasti noussut kiinnostavimpien kotimaisten jazz- ja avant garde -tekijöiden joukkoon. Vuoden 2018 We Jazz Rising Star -tunnustuksen pokannut Saastamoinen teki joulukuisella We Jazz -festivaalilla lähtemättömän vaikutuksen sooloesityksellään, joka Nyt-liitteen Katri Kallionpään sanoin ”pelotti, ärsytti ja pani ajattelemaan tavalla, jota en ole jazzkonsertissa ennen kokenut.” Kontrabassoa ja sähköbassoa persoonallisella otteella käsittelevän Saastamoisen kädenjälki kuuluu Perussastamalan lisäksi mm. sellaisissa kokoonpanoissa kuin OK:KO, Katu Kaiku, Superposition!, Muovibabylon ja Iso Auto.

Jussi Kannaste (s. 1976) kuuluu suomijazzin kivikovaan ykkösketjuun, ja saksofonisti tunnetaan mm. yhtyeistä kuten 3TM, Jaska Lukkarinen Trio, Mikko Innanen 10+ ja Ricky-Tick Big Band. Vuodesta 2009 lähtien Kannaste on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän johtajana.

Perussastamala: May Queen
Suolavesi Records (LP / MC / digi), kataloginumero VES-014
Julkaisupäivä: 10.5.2019

1. By The Beach House / 2. Hyjy / 3. Romance (Table Fan in 29°C) / 4. Spring Clean / 5. Separation / 6. Te tuulette tänään / 7. New Earth

Mikael Saastamoinen, sähköbasso, efektit, rumpukoneet / Jussi Kannaste, tenorisaksofoni

Sävellykset: Mikael Saastamoinen
Sovitukset: Mikael Saastamoinen & Jussi Kannaste
Äänitys ja miksaus: Abdissa Assefa / Ambience Studio
Valokuvat: Mikael Saastamoinen
Graafinen suunnittelu: Hanne Valle

Perussastamala live
Pe 17.5. Laterna Magica, Helsinki / Perussastamala: May Queen
La 18.5. Kontula Electronic, Helsinki / Perussastamala: Solo
Su 28.7. Merikerho, Helsinki / Perussastamala: May Queen

instagram.com/perussastamala