Flame Jazzin vuoden päätöskonsertissa tulikuumaa eurooppalaista

926
lukukertaa
ENEMY ja Y-OTIS päättävät Flame Jazzin konserttikauden lauantaina Bar Ö:ssä.

Bar Ö:n joulukuisessa Flame Jazz -illassa Sibeliuksen päivää kunnioitetaan kahden eurooppalaisen huippukokoonpanon esiintymisillä. Y-OTIS ja ENEMY edustavat nykyjazzin innovatiivista otetta, jossa rajat rikkoutuvat ja konemusiikkia ei vierasteta.

ENEMY on ilmaisuvoimainen trio, joka yhdistää kolme uusien musiikillisten maailmojen tutkimiseen omistautunutta soittajaa. Ruotsalaislähtöinen basisti Frans Petter Eldh ja brittiläiset pianisti Kit Downes sekä rumpali James Maddren pyrkivät jatkuvasti soitossaan haastamaan toisensa niin teknisesti kuin taiteellisesti. Trion musiikkia on kuvailtu kauniin mutkikkaaksi ja esiintymisiä hurjan intensiivisiksi. Yhtyeen jäseniä on palkittu eurooppalaisen musiikkimaailman merkittävillä tunnustuksilla, kuten Mercury Music Award Nomination ja BBC Jazz Award.“

”Rip-roaring groove, mind-boggling polyrhythmic drumming, snapping physicality and sweeping piano runs from brittle street grooves”.” – The Guardian

Helsinkiläinen We Jazz -levymerkki julkaisi kesäkuussa ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjön debyyttialbumin nimellä Y-OTIS. Berliinissä vaikuttava Sandsjö ja ENEMYn riveissäkin soittava basisti-tuottaja Frans Petter Eldh ovat luoneet soundimaailman, jota inspiroi hiphop ja elektroninen musiikki. Kokoonpanon täydentävät brittiläislähtöinen kosketinsoittaja Dan Nicholls ja saksalaisrumpali Tilo Weber. Rennolla otteella soittava nelikko ratsastaa tämän vuosikymmenen jazzin aallonharjalla ja kutsuu musiikkiaan nimityksillä “liquid jazz” ja “avant jazz hop”. Kvartetin soitossa kuuluu uudenlainen musiikillisen kommunikaation tapa, jossa konemusiikin biitit ja efektit yhdistyvät kiehtoviin melodisiin linjoihin sekä abstraktiin ajatteluun.

”This is how contemporary jazz should sound like! Best of both worlds.” – Oliver Korthals, Mojo Club Hamburg

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

Y-OTIS
Otis Sandsjö – saksofoni, klarinetti
Dan Nicholls – syntetisaattorit
Frans Petter Eldh – basso
Tilo Weber – rummut

ENEMY
Frans Petter Eldh – basso
Kit Downes – piano
James Maddren – rummut

Flame Jazz: Y-OTIS (SE/DE/UK) + ENEMY (UK/SE)
La 8.12.2018 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 20 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 16 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.
Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.