Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailu keväällä 2019

1282
lukukertaa
Eero Koivistoisen johtama tuomaristo (mukana Jukka Linkola ja Kari Ikonen) jakoi 2017 ykköspalkinnon Petri Niemisen sävellykselle Red Moon of September.

Suomen Big Band -yhdistys, UMO ja YLE järjestävät kahdeksannen ”Esko Linnavalli” big band -sävellyskilpailun keväällä 2019. Esiraati valitsee kilpailuun saapuneista kappaleista enintään 10 teosta, jotka esitetään finaalikonsertissa Savoy-teatterissa tiistaina 28.5.2019. Tässä konsertissa tuomaristo valitsee kolme palkittavaa teosta. Teokset kilpailevat anonyymisti alkukarsintavaiheessa, mutta finaalikonserttiin pääsevien kappaleiden säveltäjät julkistetaan. Finaali on kuultavissa YLEn kanavilla jälkilähetyksenä.

Kilpailun säännöt

1. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa musiikin tekijä, paitsi kilpailun tuomarit.

2. Kilpailukappaleen on oltava ennalta esittämätön. Kukin säveltäjä voi osallistua kilpailuun yhdellä teoksella.

3. Kilpailukappaleen tulee olla kestoltaan 4-7 minuuttia. Instrumentaatio on big bandin vakiokokoonpano (2 alttosaksofonia, 2 tenorisaksofonia, baritonisaksofoni, 4 trumpettia, 4 pasuunaa, piano, basso ja rummut sekä kitara). Kaikki vaskien sordiinot sekä flyygelitorvet trumpettien vaihtosoittimina ovat käytettävissä. (Huom! Ei saksofonien sivusoittimia!)

4. Nitomaton partituuri sekä stemmat tulee toimittaa UMOon 15.4.2019 (postileiman päiväys) mennessä, osoitteella UMO Jazz Orchestra, Tallberginkatu 1 C 139, 00180 Helsinki. Kuoreen merkintä ”Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailu”. Nuottimateriaali toimitetaan ainoastaan nimimerkillä varustettuna. Mukaan liitetään suljettu kirjekuori, jonka sisälle osallistuja laittaa omat yhteystietonsa: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

5. Palkinnot ovat: 1. palkinto 1500 euroa, 2. palkinto 1000 euroa ja 3. palkinto 500 euroa. Tuomaristolla on oikeus jakaa palkinnot toisinkin sekä jakaa myös erilaisia tunnustuspalkintoja.

6. Finalisteille ilmoitetaan osallistumisesta loppukilpailuun 10.5.2019 mennessä.

7. Finalisteille maksetaan matkat sekä majoitus kilpailun aikana. Matkat korvataan juna- tai bussilipun hinnan mukaan (2. lk). Ulkomailta tulevia tai ulkomaille meneviä matkoja ei makseta, mutta niihin voi hakea tukea erillisellä vapaamuotoisella hakemuksella Suomen Big Band -yhdistyksestä.

8. Finaalissa on mukana enintään 10 teosta, jotka esittää UMO.

9. Finaalissa kappaleet arvostelee tuomaristo, jonka asettaa Suomen Big Band -yhdistys.

10. Kaikki finaaliin hyväksytyt kappaleet tulevat osallistumisen myötä Suomen Big Band -yhdistyksen käyttöön.

11. Kilpailuun toimitettuja teoksia ei palauteta, mutta finaalin ulkopuolelle jääneet teokset voi noutaa UMOsta toukokuun 2019 loppuun mennessä.