April Jazzin pääesiintyjät julki

2043
lukukertaa
Bobby McFerrin. Kuva: Carol Friedman.

Espoossa 24.-28. huhtikuuta järjestettävän April Jazz -festivaalin pääesiintyjiksi ovat varmistuneet 10 Grammylla palkittu laulaja Bobby McFerrin, kolminkertainen Grammy-voittaja ja kitaristilegenda John Scofield, jazztrionsa ensimmäistä kertaa Espooseen tuova sakosofonisti Joshua Redman sekä Tapiola Sinfoniettan ja oman kvintettinsä kanssa esiintyvä norjalainen saksofonisti Marius Neset. Kaikkien julkaistujen tapahtumien liput ovat myynnissä Lippupisteen toimipisteissä ja verkkokaupassa. Koko ensi kevään tapahtuman ohjelma julkaistaan vuoden loppuun mennessä.

Sellosalin konserttien pääesiintyjinä nähdään karismaattinen jazzlaulaja Somi, hip-hopia, soulia, jazzia ja R&B:tä yhdistelevä rap-artisti Oddisee Good Compny -yhtyeen kera sekä uraaurtavan skotlantilaisen jazz-trio HLK:n solistina esiintyvä, kahdella Grammylla palkittu lyömäsoittaja Evelyn Glennie.

April Jazz on pääkaupunkiseudun suurin jazztapahtuma, jossa vierailee vuosittain yli 10 000 kuulijaa. Keväällä 2019 vuorossa on jo 33. April Jazz -festivaali. Tapahtuman konserttipaikkoina toimivat Tapiolassa sijaitsevat Espoon kulttuurikeskus, Espoon modernin taiteen museo EMMA, Tapiolan kirkko, April Jazz Club Tapiola Gardenissa sekä Sellosali Leppävaarassa. Tapahtuman järjestää Espoo Big Band ry.

BOBBY MCFERRIN
Yleisön rakastama 10-kertainen Grammy-voittaja saapuu jälleen Espooseen. Laulaja-akrobaatti ottaa kuulijansa mukaan, ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa Tapiolasalista loppuvat paikat nopeasti.

Ke 24.4.2019 klo 19 | Tapiolasali | Liput 70/63 € + toimitusmaksu (alk. 1€)

MARIUS NESET & TAPIOLA SINFONIETTA
Norjan parhaaksi saksofonistiksi sitten Jan Garbarekin kutsutun superlahjakkaan Marius Nesetin London Sinfoniettalle säveltämä ja orkestroima Viaduct -teos koetaan ensi kertaa Suomessa Jukka Iisakkilan johdolla!

To 25.4.2019 klo 19 | Tapiolasali | Liput 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1€)

JOHN SCOFIELD TRIO
Aikansa arvostetuimpiin kitaristeihin kuuluvan ja April Jazzeille ensimmäistä kertaa saapuvan John Scofieldin tuoreimmat albumit ovat tuoneet hänelle menestyksekkään uran ensimmäiset kolme Grammya. Yle Radio 1 taltioi konsertin.

Pe 26.4.2019 klo 19 | Tapiolasali | Liput 39/34 € + toimitusmaksu (alk. 1€)

JOSHUA REDMAN TRIO
Joshua Redmanin lennokas tenorismi on hurmannut niin fanit kuin kriitikotkin. Tämän hetken innovatiivisimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan Redmanin supertriossa soittavat Reuben Rogers (basso) ja Gregory Hutchinson (rummut). Yle Radio 1 taltioi konsertin.

VALTTERI LAURELL NONET FEAT. ANTTI SARPILA
Dalindèon ja Ricky-Tick Big Bandinkin johtajana toimivan kitaristi-säveltäjä Valtteri Pöyhösen kokoaman 9-henkisen yhtyeen solistina toimii Suomen tunnetuin klarinetisti Antti Sarpila. Pöyhösen kynästä syntynyt sävellysteos ”Tigers are Better Looking” pohjautuu kirjailija Jean Rhysin novelleihin ja hänen tunnetuimpaan romaaniinsa ”Wide Sargasso Sea”. Musiikillista inspiraatiota teokseen Pöyhönen on ammentanut vanhoilta suosikeiltaan Krzysztof Komedalta ja Charles Mingusilta.

La 27.4.2019 klo 19 | Tapiolasali | Liput 39/34 € + toimitusmaksu (alk. 1€)

SOMI
Karismaattista Somia on soviteltu mediassa Nina Simonen ja Miriam Makeban kaltaisten vahvojen ja polittisesti kantaaottavien laulajien saappaisiin, mutta hän on jo aikaa sitten löytänyt oman äänensä sekä laulajana että lauluntekijänä. Tummaäänisen laulajattaren musiikki on sekoitus afrikkalaista groovea sekä vokaalijazzia, jossa kuuluu vahvana sosiaalisen omatunnon ääni.

To 25.4.2019 klo 19 | Sellosali | Liput 29/24 € + toimituskulut (alk. 1€)

ODDISEE & GOOD COMPNY
Tämän hetken mielenkiintoisimpiin rap-artisteihin lukeutuvan Oddiseen musiikki on kiehtova yhdistelmä hiphoppia, soulia, jazzia ja R&B:tä. Spotifyssa miehen tuotoksia on kuunneltu yli 23 miljoonaa kertaa ja vuonna 2012 hänet palkittiin parhaasta hiphop-albumista iTunes Music Awardseissa. April Jazzeilla Oddisee esiintyy uudeksi The Rootsiksi tituleeratun Good Compny -yhtyeen kanssa.

Oddisee kasvoi Yhdysvalloissa hip hopin jatkuvassa vaikutuspiirissä, mutta vietti kesänsä Khartumissa, Sudanissa, uiskennellen Niilissä, opetellen arabiaa ja kuunnellen isänsä oudin soittoa. Oddisee otti ensimmäisiä tuottajan askeleitaan naapurinsa, legendaarisen Garry Shiderin (Parlamentin Funkadelic) analogisessa studiossa. Sittemmin Oddisee on esiintynyt The Rootsin rinnalla ja toiminut muun muassa Freewayn, Jazzy Jeffin, Little Brotherin, De La Soul & Nikki Jeanin tuottajana.

Konsertti on väliajallinen ja toinen esiintyjä julkaistaan myöhemmin.

Pe 26.4.2019 klo 19 | Sellosali | Liput 29/24 € + toimituskulut (alk. 1€)

TRIO HLK WITH EVELYN GLENNIE
Uraauurtava skottiyhtye Trio HLK yhdistää voimansa kahdella Grammylla palkitun lyömäsoitinsolisti Evelyn Glennien kanssa. Kokoonpano leikittelee jazzin ja klassisen musiikin välimaastossa, rakentaen kellontarkasta polyrytmiikasta ja kauniista harmonioista upean kudoksen. Intensiiviset ja virtuoottista improvisointia sisältävät esitykset ovat keränneet ylistäviä keikka-arvioita kautta Euroopan.

Konsertti on väliajallinen ja toinen esiintyjä julkaistaan myöhemmin.

La 27.4.2019 klo 18 | Sellosali | Liput 29/24 € + toimituskulut (alk. 1€)