Vibrafonitrio Herd julkaisee tulevan albuminsa ensisinglen

1477
lukukertaa
Kuva: Otto Virtanen.

Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama jazztrio Herd julkaisee Music for Situations -kappaleen suoratoistopalveluissa perjantaina 2.11. Savolaisen säveltämä energinen ja junan lailla eteenpäin kulkeva instrumentaalisävellys on ensimmäinen single 15.2.2019 julkaistavalta, yhtyeen 10-vuotisjuhlavuoden käynnistävältä albumilta X. Albumin julkaisee CD:nä, vinyylinä, c-kasettina sekä diginä Panu Savolaisen Doorbell Music -yhtiö.

Vuonna 2019 perustettu, vibrafonisti Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosen muodostoma Herd palaa uuden levyn myötä juurilleen moniulotteisen sekä melankolisen kauniin triosoiton pariin. Yhtyeen jäsenten omista sävellyksistä koostuvalla albumilla kolmikko hyödyntää rohkeasti studioteknologian mahdollisuuksia, mutta livenä Herd luottaa edelleen vankasti akustisen svenginsä dynamiikkaan.

”Herd on ollut tärkeä kasvualusta itselleni muusikkona, ja suuri vaikuttaja sen suhteen, mihin olen urallani päätynyt”, Panu Savolainen kertoo. ”Tuleva albumi on yhteenveto tekemisistämme monen vuoden ajalta, sillä huolimatta runsaasta keikkailuista eri vieraiden kanssa, on jo seitsemän vuotta vanha debyyttimme ainoa albumijulkaisumme triona. Albumilla toivon mukaan kuuluu monipuoliset tekemisemme hyvin erilaisten muusikoiden ja musiikkityylien parissa.”

Viime vuosien aktiivisimpiin suomalaisiin jazzyhtyeisiin lukeutuva Herd tunnetaan erityisesti lukuisista eri yhteistyöprojekteistaan, joista tunnetuimpana suomalaiseen jazziskelmään pureutunut huippusuosittu Jazzbasilli yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa. Debyyttialbuminsa Live!! vuonna 2011 julkaissut yhtye on pysynyt aktiivisena mm. isännöimällä omia HERD-klubejaan Helsingissä, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa 2012-14, voittamalla arvostetun European Jazz Competition -kilpailun Hollannin North Sea Jazz -festivaalilla 2011, sekä kiertämällä mm. Meksikossa (2012), Australiassa (2015) ja Etiopiassa (2016-17). Merkittävän noston uralleen yhtye sai esiintyessään yhdeksän päivää Pori Jazzin house bandina 2010, jolloin Savolainen myös valittiin festivaalin Vuoden taiteilijaksi.

”Herdin vahvuuksia on myös se, että kaikki säveltävät. Trio on kehittänyt parhaille trioille ominaista vuorovaikutuksen taikaa, joka on enemmän kuin osiensa summa. ” -Jukka Hauru / Helsingin Sanomat

”…jo ensi äänistä alkaen oli selvää, että yhtye on huikeassa iskussa – jos mahdollista entistäkin paremmassa. Todella suvereenia osaamista […], oli sitten kyse soittamisesta, sooloista, säveltämisestä tai sovittamisesta.” -Jyri Ojala / Karjalainen

Herd: Music for Situations

Julkaisupäivä 2.11.2018 (digi)
Levy-yhtiö: Doorbell Music
ISRC: FIPSG1800014

säv. Panu Savolainen

Panu Savolainen, vibrafoni ja marimba
Mikko Pellinen, ukulelebasso
Tuomas Timonen, rummut

Kappale Spotifyssa: https://spoti.fi/2CZMRSX
Kappaleen latauslinkki (wav): https://bit.ly/2qkPW8o

www.facebook.com/herdtrio
www.panusavolainen.com