Case Kämäräinen: debyyttialbumi ja kiertue

1457
lukukertaa

Puolalainen mystiikka, Norjan vuonojen kaiku sekä suomalainen romantiikka. Näistä lähtökohdista musiikkinsa ammentava Case Kämäräinen julkaisee debyyttialbuminsa 9.11. (Eclipse Music), jolta on 19.10. julkaistu digi-single ”WAITING”.

Julkaisun jälkeen yhtye lähtee seitsemän konsertin mittaiselle Suomen kiertueelle 17.11 Vaasan The Doo-Bop Clubilta.

Pohjois-Savosta kotoisin oleva rumpali Tomi Kämäräinen toimi noin 10 vuotta opettaen eri musiikkioppilaitoksissa Savossa sekä Kainuussa. Reilu vuosi sitten hän päätti muuttaa polkuaan ja hakeutui musiikin maisteriopintoihin Kööpenhaminaan. Kööpenhaminassa alkoi tapahtua ja hän löysi täydellisen miehistön juuri säveltämälleen musiikille: Marek Konarski saksofoni, Grzegorz Tarwid piano sekä Petter Asbjørnsen kontrabasso.

”Aloin heti pyörimään kaupungin jameissa ja järjestämään soittosessioita uusien tuttavuuksien kanssa. Pikkuhiljaa näiden sessioiden kautta löytyi samalla aaltopituudella olevat tyypit. Täytyy sanoa, että tämän porukan kanssa meillä on jokin syvempi yhteys, sävellykset istuivat meidän soittoon heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien!”

Kämäräisen musiikki huokuu uuden lehden kääntämisen tuomaa energiaa. Sävellyksistä voi kuulla kaikuja niin Kööpenhaminan rikkaasta kulttuurielämästä, 90-luvun modernista jazzista kuin vapaasta improvisaatiosta. Tällä hetkellä opinnot ovat vieneet ”viäräleukaisen” savolaisen New Yorkiin, missä hän parhaillaan viimeistelee ensialbuminsa julkaisua ja luonnollisesti sitä seuraavaa kiertuetta.

9.11. julkaistavan debyyttialbumin levynjulkaisukeikka on 15.11. Kööpenhaminan Galathea Kroenissa, mistä Case Kämäräinen jatkaa suoraan julkaisukiertueelle Eteläisestä Suomesta Pohjoiseen, aloittaen 17.11. Vaasan The Doo-Bop Clubilta. Digisingle ”Waiting” on julkaistu 19.10. digitaalisesti latauskaupoissa ja suoratoistopalveluissa.

Julkaisukiertue:
15.11. Kööpenhamina, Galathea Kroen (DK)
17.11 Vaasa, The Doo-Bop Club
19.11 Turku, Tiirikkala
20.11 Jyväskylä, Poppari
21.11 Helsinki, Juttutupa
22.11 Kuopio, Hygge Bro
23.11 Kajaani, Kouta-Sali
24.11 Kokkola, Kilta Bar

www.facebook.com/casekamarainen
www.instagram.com/casekamarainen