Alder Egon kakkoslevy julkaistaan 26. lokakuuta

713
lukukertaa
Photography by Mathias Foster with set assistance by Roope Pokki ; Design by Matti Nives.

Alder Ego on rumpali Joonas Leppäsen johtama neljän nuoren jazz-skenen voimahahmon kvartetti, jonka 26. lokakuuta julkaistavalta II-albumilta on 12.10. digitaalisesti julkaistu toinen maistiainen Le Chant Des Sirènes. Alder Egon uutuuslevy on myös levymerkkinä nuoren We Jazzin kymmenes albumijulkaisu ja samalla olennainen dokumentti toistaiseksi liian vähälle huomiolle jääneen yhtyeen väkevästä musiikista. Leppäsen kanssa yhtyeessä soittavat trumpetisti Tomi Nikku, saksofonisti Jarno Tikka sekä basisti Teemu Åkerblom. Kvartetti esiintyy itsenäisyyspäivänä 6.12. Tallinnan Sveta Baarissa osana We Jazz 2018 -festivaalia.

Le Chant Des Sirènes Spotifyssä

Alder Egon uutuuslevy II esittelee Leppäsen pohdiskelevan, mutta intensiivisesti ryöpsähtelevän sävellystyylin. Bändin musiikki on linjakasta ja nykyaikaista jazzia: melodista, soljuvaa ja yllätyksellistä. Alder Egon musiikin kerroksellisuus kutsuu pitkäkestoiselle löytöretkelle, joka tarjoaa alati uusia yllätyksiä kuulijalle. Levyllä ydinkvartetin rinnalla vierailee vibrafonisti Ilkka Uksila, joka tuo kokonaan uuden värin yhtyeen soundipalettiin.

Leppänen kertoo etsivänsä säveltäjänä balanssia suunnitelmallisuuden ja yllätyksellisyyden välillä. ”Nautin siitä, että musiikin suuntaa on vaikeaa tai jopa mahdotonta ennustaa”, hän sanoo. ”Siitä, että musiikki on kuin elävä organismi. Kvartetin jäsenillä on tässä tärkeä roolinsa ja koko yhtye on mukana musiikin sovitusprosessissa.”

Alder Egon albumi II julkaistaan kahtena vinyyliversiona (musta / valkoinen), CD:nä ja digimuodossa. LP:n ja CD:n mukana tulevat kattavat kansitekstit ja LP:ssä mukana on lisäksi digilatauskoodi.

”Classy + Jazzy!”
Alex Ruder, KEXP

”Sounding great.”
Found Sounds, DJ Magazine

”Niiiiiiiiiice – Liking this big.”
Jon More, Coldcut / Soho Radio / Ninja Tune

”Truly sublime.”
DJ Rahdu, BamaLoveSoul.com

Alder Ego: II
We Jazz Records LP / CD / digi (WJLP10 / WJCD10, julkaisupvm 26.10.2018)
Jakelija Suomessa: Playground Music

1. Leviathan / 2. Le Chant Des Sirènes / 3. Cubism / 4. Vultures / 5. Flight / 6. Blood Moon / 7. Solitude

Joonas Leppänen, rummut / Jarno Tikka, saksofoni / Tomi Nikku, trumpetti / Teemu Åkerblom, basso + Ilkka Uksila, vibrafoni

Sävellykset: Joonas Leppänen
Tuotanto: Joonas Leppänen & Matti Nives
Äänitys & miksaus: Tuukka Tervo
Masterointi: Jukka Sarapää & Juho Luukkainen
Design: Matti NivesAlder Ego live

to 6.12. klo 19 We Jazz 2018 / Sveta Baar, Tallinna