Antti Lötjönen kiertää rumpalilegenda Jeff ”Tain” Wattsin kanssa

1386
lukukertaa
Kuva: Antti Kevätlahti.

Kotimaisen jazzkentän kärkinimiin lukeutuva basisti Antti Lötjönen konsertoi 20.–25. marraskuuta Euroopassa jazzrumpalilegenda Jeff ”Tain” Wattsin yhtyeessä. Lisäksi Lötjönen nähdään syksyn aikana kotimaisilla keikkalavoilla mm. 3TM:n, Timo Lassy Bandin ja Ricky-Tick Big Bandin kanssa.

Lukuisten suomalaisten jazzkokoonpanojen kulmakivenä tutuksi tullut basisti Antti Lötjönen kiertää marraskuussa Euroopassa yhdessä yhdysvaltalaisen rumpalivirtuoosi Jeff ”Tain” Wattsin sekä kitaristi Kurt Rosenwinkelin kanssa. Watts (s. 1960) lukeutuu aikamme merkittävimpiin jazzmuusikoihin ja monipuolinen rumpali on työskennellyt urallaan muun muassa Wynton & Branford Marsaliksen, Ravi Coltranen ja Michael Breckerin kaltaisten nimien kanssa. Amerikkalais-suomalaisen trion viiden konsertin kiertue pysähtyy 20.–25.11. Lontoon legendaarisessa Pizza Expressissä, Lyonissa ja Fontainebleaussa Ranskassa, Kaliszissa Puolassa sekä Bimhuis-konserttipyhätössä Amsterdamissa.

”Watts on ehdottomasti sukupolvensa tärkeimpiä jazzrumpaleita, monen mielestä jopa se tärkein”, Lötjönen kertoo. ”Kun lukiopoikana Kuopiossa kuuntelin kirjastosta lainaamiani Marsaliksen veljesten levyjä, ei käynyt pienessä mielessäkään, että jonain päivänä yhtyeen rumpali pyytää minua mukaansa kiertueelle. Aika epätodelliselta se tuntuu edelleen. Laajemmin ajatellen tämä on jälleen yksi osoitus tasosta, jolla pieni pohjoinen jazzyhteisömme operoi.”

Kuopiolaislähtöinen Antti Lötjönen (s. 1980) on todellinen suomijazzin moniottelija. Työteliään ja monipuolisen basistin ansioluettelo on hengästyttävän laaja ja Lötjönen on vaikuttanut useissa kotimaisten eturivin jazzkokoonpanoissa kuten The Five Corners Quintetissa ja Ilmiliekki Quartetissa sekä Aki Rissasen, Timo Lassyn, Verneri Pohjolan, Teppo Mäkysen, Jukka Perkon sekä Jukka Eskolan yhtyeissä. Lötjönen luotsaa myös omaa Antti Lötjönen Quintet East -yhtyettään. Kunnianosoituksena ansiokkaan uransa johdosta hänet valittiin kesällä 2015 Pori Jazzin vuoden taitelijaksi.

Jeff ”Tain” Watts Trio live 

20.11. Pizza Express, Lontoo
21.11. Lyon, Ranska
22.11. Théätre Municipal de Fontainebleau, Ranska
24.11. Kalisz, Puola
25.11. Bimhuis, Amsterdam

Jeff ”Tain” Watts, rummut / Kurt Rosenwinkel, kitara / Antti Lötjönen, basso

http://www.tainish.com/

Antti Lötjösen valikoidut kotimaan keikat 

2.10. UMO & Mikko Innanen, Savoy-teatteri
4.10. 3TM, G Livelab

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -levynjulkaisukiertue
12.10. Logomo, Turku
13.10. Sellosali, Espoo
18.10. Paviljonki, Jyväskylä
19.10. Musiikkikeskus, Kuopio
20.10. Tampere-talo, Tampere
26.10. Savoy-teatteri, Helsinki
27.10. Savoy-teatteri, Helsinki

Tampere Jazz Happening 2018
3.11. Timo Lassy Band & RTBB Brass
3.11. 3TM
4.11. Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet

We Jazz 2018
7.12. Ilmiliekki Quartet, G Livelab
8.12. Aki Rissanen Trio, Kattilahalli
8.12. Timo Lassy Band, Tiivistämö