Kesän viimeinen Summer Jazz Club Jyväskylässä

1039
lukukertaa
Adele Sauros. Kuva: Sonja Vainionpää.

Summer Jazz Club​ -konserttisarjasta on jäljellä enää yksi klubi-ilta. Hieno kesä huipentuu Adele Sauros Quartetin ja jyväskyläläisen Taigan konsertteihin.

Adele Sauros Quartet​ soittaa omaleimaista modernia nykyjazzia yhdistellen eri tyylejä ennakkoluulottomasti. Sauroksen tunnelmalliset, monieleiset ja pääosin modaaliset sävellykset kertovat tarinoita hänen elämästään; rakkaudesta, melankoliasta, pettymyksistä ja onnistumisista.

Sauros on noussut vauhdilla Suomen jazzin kärkeen. Sauros palkittiin Suomen saksofoniseuran Åke Forsell tunnustuspalkinnolla maaliskuussa 2017. Quartettinsa kanssa hän on esiintynyt vuonna 2017 muun muassa seuraavilla festivaaleilla: Tampere Jazz Happening, Pori Jazz Festival, Turku Jazz festival, Kerava Jazz Festival ja Jazz Espa.

Adele Sauros Quartetin muut vakituiset jäsenet kuuluvat suomalaisen jazzkentän kärkikastiin jo kokeeneempina muusikoina, ja ovat tunnettuja monista erilaisista kokoonpanoista useiden vuosien ajalta. Seppo Kantonen on vaikuttanut yhtyeissä kuten Mikko Innanen, Pekka Pohjola ja UMO. Vesa Ojaniemi tunnetaan yhtyeistä kuten UMO, Kasperi Sarikoski & Nuance ja Tero Hyväluoma Group. Tuomas Timonen yhtyeistä kuten HERD, Skinny Jenny ja Zander.

​“Adele Sauroksen oman kvartetti on tehnyt jo kaksi levyä, joista jälkimmäinen julkaistiin viime marraskuussa. Sen nimi on My Spontaneous Mind, eikä tietysti sattumalta. Hetkeen tarttuminen ja oma-aloitteisuus ovat tärkeä osa jazzia.”

– Helsingin Sanomat, Nyt-liite, Harri Uusitorppa 25.5.2017

Adele Sauros – tenori- ja sopranosaksofoni
Seppo Kantonen – piano
Vesa Ojaniemi – kontrabasso
Tuomas Timonen – rummut

​www.adelesauros.com

Spotify

Taiga on Jyväskyläläinen yhtye, joka esittää kitaristi Lauri Hallikaisen sävellyksiä. Yhtyeen ennakkoluulottomassa ilmaisussa voi tuntea kaikuja pohjoismaisesta jazzista maailmanmusiikkiin.

Kappaleet kertovat tarinoita rakkaudesta ja romantiikasta sekä luonnon kauneudesta. Musiikissa voi päästä hyvin lähelle – ihmisen henkisen kasvun matkalle – tai lähteä todella kauas, aina kosmisiin ulottuvuuksiin asti.

​Musiikin lisäksi performanssiin kuuluu visuaalinen elementti, josta vastaa taiteilijakollaboraatio Äkkisyvä.

Yhtye julkaisee tänä vuonna täyspitkän esikoisensa, josta on jo kuultavissa kahden kappaleen julkaisu Paljaat varpaat.

Spotify

Ville Lähteenmäki – saksofonit
Aki Vänskä – saksofonit
Juho Leppänen – piano
Lauri Hallikainen – kitara
Veli-Matti Silanterä – basso
Topias Lehtola – rummut
Aaro Laitinen – syntetisaattorit

Ensimmäinen yhtye aloittaa klo 20.

Summer Jazz Club Popparissa tiistaina 28.8. klo 20 Liput 10/6 €
Poppari
Puistokatu 2 – 4 (Aren aukio, käynti Ilmarisenkadun puolelta)
40100 Jyväskylä

www.summerjazzclub.com