Itämerta suojellaan jazzilla Turun Taiteiden yössä

1073
lukukertaa
Kari Ikonen, Mikko Innanen ja Mika Kallio.

Konserttisarja Flame Jazz ottaa varaslähdön syyskauteen Turun Taiteiden yönä Aurajoella. Torstaina 16.8. koetaan jazzmusiikkia ja ympäristötaidetta luovasti yhdistelevä esitys Itämeren suojelun merkeissä.

Flame Jazz osallistuu Turun Taiteiden yön ohjelmaan herättämällä musiikillista keskustelua Itämeren umpisurkeasta tilasta. Taiteilija Reima Nurmikon kantaaottavat haahkat toimivat esityksen estradina, kun vuosien 2017–2019 Flame Jazz -artistit saapuvat musisoimaan Aurajoen rannoille ja aalloille. Saksofonisti Mikko Innanen lanseerasi Flame Jazzin Itämeri-teemaiset konsertit jo viime vuonna, ja nyt hänen seurakseen saadaan myös moogisti Kari Ikonen sekä lyömäsoittaja Mika Kallio.

Kuvataiteilija Reima Nurmikko loi Itämeren suojelusta inspiroituneena Turun Aurajokeen lintuaiheisia taideteoksia osana Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkihanketta. Vuosittain muuntautuneet haahkat ovat siitä lähtien ottaneet kesäisin kantaa Itämeren haastavaan tilanteeseen. Taiteiden yönä ympäristötaideteokseen yhdistyy jazzmusiikki, ja esitys tarjoaa vahvaa ilmaisua Turun keskustan historiallisessa miljöössä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Saaristomeren suojelurahaston kanssa. Rahasto tukee sekä konkreettisia vesiensuojelutoimenpiteitä että Saaristomeren tilan parantamiseen tähtäävää koulutusta ja asennekasvatusta.

Flame Jazzin ja Saaristomeren suojelurahaston ”Itämeren suojelua jazzmusiikin keinoin” -konserttikokonaisuus täydentyy syksyllä toisella Itämeri-aiheisella tapahtumalla, kun jazzmuusikot jalkautuvat lauantaina 22.9. Turun pääkirjaston käytäville. Kansainvälisesti kiitelty Jussi Fredriksson Trio esittää päivän aikana improvisaatioita merten tilasta.

Itämeren suojelua jazzmusiikin keinoin: Taiteiden yö
Aurajoen haahkat, Kirjastosillan lähellä
To 16.8.2018. Esitykset klo 15 ja klo 17.
Esityksen kesto n. 45 min

Mikko Innanen – saksofoni
Kari Ikonen – Moog
Mika Kallio – rummut
Reima Nurmikko – haahkat ja muovijätelautta

VAPAA PÄÄSY!