Trygve Seim ja Helsingin laulut

1307
lukukertaa

ECM julkaisee norjalaissaksofonisti Trygve Seimin uuden albumin Helsinki Songs 31.8.2018. Albumin kappaleet on nimensä mukaisesti sävelletty valtaosin Helsingissä ja suomalaisväriä albumille tuo myös rumpali Markku Ounaskari.

Peittelemättömän lyyrisyyden, vahvojen teemojen ja ehtymättömän melodisen kekseliäisyyden hallitsema Helsinki Songs paljastuu välittömästi tulevaksi klassikoksi. Erilaiset omistautumisen teemat kulkevat läpi koko albumin, joka myös osoittaa kunniaa moniin eri suuntiin: Albumilla kuullaan mm. viittauksia Igor Stravinskyyn ja Jimmy Webbiin, Seimin yhtyeen lahjakkaille soittajille omistettuja kappaleita sekä kappaleita, jotka nostavat vaivihkaa hattua Ornette Colemanille ja Bill Evansille. Trygve Seimin johtama kvartetti soittaa loistavasti läpi koko albumin – Seimin sekä pianisti Kristjan Randalun soolojen erottuessa silti jo valmiiksi upeasta kokonaisuudesta.

Legendaarisen Manfred Eicherin tuottama Helsinki Songs on äänitetty Oslon Rainbow-studioilla tammikuussa 2018.

Katso myös albumin upea esittelyvideo täältä (YouTube)

Trygve Seim: Helsinki Songs

Levy-yhtiö: ECM

CD: ECM2607
EAN: 0602567515807
Hintakoodi: 450

Kappaleet:

1 Sol’s Song
2 Helsinki Song
3 New Beginning
4 Ciaccona per Embrik
5 Birthday Song (for Mats Eilertsen)
6 Sorrow March
7 Nocturne
8 Randalusian Folk Song
9 Katya’s Dream
10 Morning Song (dedicated to Jimmy Webb)
11 Yes Please Both

Trygve Seim: tenori- ja sopraanosaksofoni
Kristjan Randalu: piano
Mats Eilertsen: kontrabasso
Markku Ounaskari: rummut

Tuottaja: Manfred Eicher

Jakelu: Oy Fg-Naxos Ab

Julkaisupäivämäärä: 31.8.2018