Bowman Trio julkaisee singlen ja esiintyy Lonnan saarella

1065
lukukertaa

Debyyttialbumillaan kansainvälistä huomiota herättänyt Bowman Trio julkaisee tänään keskiviikkona digisinglen The Hillary Step. Kappale on ensimmäinen maistiainen We Jazz Recordsin tulevalta livealbumilta, jolla kuullaan Bowman Trion lisäksi Black Motoria sekä Jaska Lukkarinen Trioa. Yhtye esiintyy kesän viimeisessä We Jazz X Lonna -tapahtumassa.

Helsinkiläinen We Jazz Records lanseeraa syksyllä uuden, levymerkin livetoimintaa esittelevän julkaisusarjan We Jazz Live Plates. Ensimmäinen sarjassa julkaistava albumi kulkee nimellä Berlin 27.10.2017, ja se on äänitetty Berliinin Monarch-klubilla lokakuussa 2017 järjestetyssä We Jazzin label-illassa osana Scope-festivaalia. Albumilla esiintyy kolme We Jazz Recordsille levyttänyttä yhtyettä: Bowman Trio, Jaska Lukkarinen Trio ja Black Motor, joilta kultakin kuullaan kaksi ennen julkaisematonta tai radikaalisti uudelleen sovitettua kappaletta.

Ensimmäinen maistiainen levyltä on trumpetisti Tomi Nikun, basisti Joonas Tuurin ja rumpaliSami Nummelan muodostaman Bowman Trion reipas svengipala The Hillary Step. Trio esittää Nikun sävellyksen suurella intensiteetillä, kuitenkin pysyen uskollisena intiimille ja välittömälle ”loft jazz” -soundilleen. Koko albumi Berlin 27.10.2017 julkaistaan 28. syyskuuta vinyylinä, CD:nä ja diginä.

Bowman Trio esiintyy 1.8. klo 17 suursuosion saavuttaneessa We Jazz X Lonna -sarjassa Lonnan saarella Helsingin edustalla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Bowman Trio: The Hillary Step Spotifyssä

Bowman Trio: The Hillary Step
We Jazz Records, digisingle / julkaisu: 1.8.2018
Jakelija: Playground Music

1. The Hillary Step (Live in Berlin 27.10.17)

Bowman Trio
Tomi Nikku, trumpetti / Joonas Tuuri, basso / Sami Nummela, rummut
Sävellys: Tomi Nikku
Äänitys: Rasmus Oxlund
Äänitetty Monarch-klubilla, Berliinissä 27.10.2017 (Scope Festival / We Jazz Label Night)
Tuotanto: Matti Nives ja Ami Vuorinen
Kansikuva: Peter Meister

Bowman Trio live
ke 1.8. klo 17 We Jazz X Lonna, Helsinki
Tapahtuma Facebookissa