Pepa Päivinen & Good Romans julkaisevat elokuussa

1684
lukukertaa

Pepa Päivinen ja duo Good Romans jatkavat yhteistä musiikillista taivaltaan elokuussa 2018 julkaistavan Felix Culpa –albumin tiimoilta. Finnish Explosionsin julkaisema albumi on jatkoa vuodesta 2012 asti toimineen trion runsaasti kehuja keränneille Ghost Of A Dog ja Tadpoles -albumeille. Tällä kertaa Päivisen ja Good Romansin musiikki laajentaa avaruudellista palettiaan kohti entistä piikikkäämpiä musiikillisia yskäisyjä. Tuloksena on jälleen eläväinen ja kompromissiton kokoelma ilman musiikillisia turvaverkkoja syntynyttä improvisoitua musiikkia.

Pertti “Pepa” Päivinen (s. 1955) on ennakkoluuloton, rajoja rikkova multi-instrumentalisti, jonka maanläheinen soitto on yksi suomalaisen jazzin kulmakivistä. Hän on muun muassa soittanut Edward Vesalan Sound and Furyssä sen perustamisesta 1984 vuoteen 1997 (sekä myös uudessa Sound & Furyssä, joka edelleen jatkaa Vesalan musiikin esittämistä), Jukka Tolonen Bandissa, kiertänyt Anthony Braxtonin Braxtonin kanssa sekä tietysti kuulunut jo kahdeksankymmenluvulta asti UMOn luottoartisteihin. Vuonna 2000 Päivinen palkittiin työstään Jazzliiton myöntämällä arvostetulla Yrjö-palkinnolla.

Vuodesta 2008 asti toiminut Good Romans on yhtä kuin kitaristi Ilari Filander ja rumpali Jussi Miettola. Elektroniikalla musiikillista ilmaisuaan laajentavan duon debyyttialbumi Open This Door, Never Look Back julkaistiin vuonna 2014 Finnish Explosionsin toimesta. Vuonna 2017 duon yhteistyö amerikkalaisen avantgardisti Eugene Chadbournen kanssa tallentui Temporary Musicin julkaisemalle Keep On Dreaming –albumille.

Pepa Päivinen reeds, Ilari Filander guitar, Jussi Miettola drums
Recorded, mixed & mastered by Markku Veijonsuo at Varistoteles Studiot, 02/2018

Artwork by Teemu Raudaskoski

1. Felix Culpa I
2. Pahoehoe
3. Lighthouse
4. Cabin Fever
5. Three Portals
6. Knucklemen
7. Ghost Returning
8. Felix Culpa II
9. Recitatif
10. Lowlands
11. Felix Culpa III
12. We Are Not Alone

All songs by Päivinen, Filander, Miettola

Pepa Päivinen & Good Romans : Felix Culpa CD/Digital
Finnish Explosions, finnishexplosions006

Release date: August 1st 2018

Distribution: Finnish Explosions

www.goodromans.com 

www.finnishexplosions.wordpress.com

This is the third album by Pepa Päivinen & Good Romans. Recorded during some of the darkest days of finnish winter, Felix Culpa (translates to ”Happy fault”) is a natural follow-up to its well-received precursors Ghost Of A Dog and Tadpoles. This time the trio expands their brand of lyrical spaciousness with more abrupt and spiky dimensions. The result is a lively set of improvised music made without compromises or safety nets.

Pertti ”Pepa” Päivinen

Reedsman Pepa Päivinen is undoubtedly one of the cornerstones of Finnish jazz. Widely lauded for his big and vigorous baritone sound, Päivinen has made his mark with the likes of UMO Jazz Orchestra, Edward Vesala’s Sound and Fury, Saxperiment and Anthony Braxton’s Ensemble Braxtonia. Not restricting himself exclusively to any “mainstream” or “avantgarde” schools, he has managed to gather experience with an exhaustive number of musicians and projects.

Good Romans

Good Romans is the improvising duo of guitarist Ilari Filander and percussionist Jussi Miettola. The duo has been improvising since 2008, oftentimes expanding their sound with electronics. Debut Open This Door, Never Look Back was released on Finnish Explosions in 2014. In 2017 the duo teamed up with american avantgardist Eugene Chadbourne and released the album Keep On Dreaming on Temporary Music.