We Jazz julkaisee ruotsalaisartisti Otis Sandsjön debyyttilevyn

1778
lukukertaa
OS photo by Hagen Moeller ; Artwork & design by Matti Nives ; Artwork assistants: Roope Pokki and Alexander Katter.

Berliinissä asuvan ruotsalaissaksofonistin Y-OTIS-levyllä tuottajana toimii mm. Amok Amorista tuttu basisti Frans Petter Eldh, joka on viime aikoina nostanut profiiliaan myös tuottajana. ”Nestemäiseksi jazz-hopiksi” luonnehdittu ensisingle YUNG on saanut maailmalla positiivisen vastaanoton. Sandsjö on aiemmin ollut esillä mm. vokalisti Lucia Cadotschin ylistetyn Speak Low -kokoonpanon keskeisenä jäsenenä.

Helsinkiläisen We Jazz Records in seuraava julkaisu on 1.6. päivänvalon näkevä berliiniläistyneen ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjön kokonaisvaltainen albumikokonaisuus Y-OTIS. Sandsjö ja basisti-tuottaja Frans Petter Eldh ovat luoneet soundimaailman, jota inspiroi hiphop ja elektroninen musiikki, mutta joka ei kuulosta oikeastaan kummaltakaan. Musiikki on jazzia, mutta asettuu boksin ulkopuolelle ja soveltuu kenties vaikkapa puolikuvitteellisen ”liquid ja zz” ja ”avant jazz hop” -genre leimojen alle. Sandsjön musiikki on biittivetoista, mutta samaan aikaan abstraktia – ja toisinpäin ajateltuna avantgardea, mutta samalla hyvin rytmistä.

Albumin huhtikuussa julkaistu ensisingle YUNG on luuppaava, syvälle mielen sopukoihin porautuva hittikandidaatti, jonka laiskasti tutunoutoja maisemia skannaava video kuvittaa musiikkia täydellisesti. Kappale on saanut useat kansainväliset tastemakerit nostamaan Sandsjön tulevan julkaisun hartaimmin odottamiensa levyuutuuksien joukkoon.

”Olemme tutustuneet Otisin kanssa muutamien aiempien keikkabuukkausten myötä ja pidän hänen albumiaan todellisena kultakimpaleena, jonka myötä on luontevaa aloittaa myös julkaisuyhteistyö. Otis on ehdottomasti hengenheimolaisemme mitä ajatteluun jazzmusiikin seuraavista askelista tulee”, toteaa We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Pidän levymerkkimme kansainvälistymistä tuotantojen puolesta erittäin tärkeänä tulevaisuuden näkymänä. Tarttumapinta laajenee ja syntyy uusia yhteyksiä.”

Peter Behrbohmin ja Lucie Waschken ohjaama YUNG-musiikki video Youtubessa

YUNG Spotifyssä

Otis Sandsjön yhtye tunnetaan livenä nimellä Y-OTIS ja levylläkin kuultavassa kvartetissa mukana ovat Sandsjön ja Eldhin ohella arvostetun All About Jazzin Euroopan 15 mielenkiintoisimman nuoren jazznimen joukkoon nostama kosketinsoittaja Elias Stemeseder ja rumpali Tilo Weber. Albumin tuottanut Frans Petter Eldh on paitsi Amok Amorin, Lucia Cadotschin Speak Low’n, sekä lukuisten muiden yhtyeiden luottobasisti, myös jatkuvasti profiiliaan nostava tuottaja, jonka kädenjälki on viime aikoina kuulunut mm. Edition Recordsin ja ECM:n kaltaisten laatumerkkien tuotannossa. Nelikosta Stemeseder asuu New Yorkissa ja muut kolme Berliinissä.

Otis Sandjsön Y-OTIS-albumi julkaistaan kahtena vinyyliversiona (”sun yellow” ja musta vinyyli), CD:nä, kasettina, sekä digitaalisesti. Albumin ennakkokuuntelu toteutetaan 29.5. arvostetun saksalaisen Spex-musiikkilehden kautta. Y-OTIS-livebändi esiintyy julkaisukeikalla Berliinin Monarch-klubilla 6.6. ja mukana illassa vinyylivalintoineen on myös Matti Nives We Jazzin DJ-kollektiivista.

”Ein höchst inspiriertes Debutalbum.” – Jazz Thing

”This is how contemporary jazz should sound like! Best of both worlds.” – Oliver Korthals, Mojo Club Hamburg

”Creative, engrossing and beautifully produced.” – John Osborne, Jazz FM

”Nice jazzy groove here, promising single.” – Alex Ruder, KEXP Seattle

”This is so fucking great!” – Mathieu Schreyer, KCRW Los Angeles

”I LOVE it!” – Gleen Kotche, Wilco

 

Otis Sandsjö: Y-OTIS
We Jazz Records, LP / CD / MC / DIGI (julkaisupäivä 1.6.2018)
Jakelija Suomessa: Playground Music

1. pata pata / 2. YUNG / 3. den näpne / 4. ACINOR / 5. sun sun / 6. BOO! / 7. teppich / 8. multipopix

Sävellys: Otis Sandsjö
Tuotanto: Frans Petter Eldh
Otis Sandjsö, saksofonit / Elias Stemeseder, keys / Frans Petter Eldh, basso / Tilo Weber, rummut

http://wejazzrecords.bandcamp. com