Joukkorahoituskampanja ja tukikonsertti UMOn pelastamiseksi

1442
lukukertaa

Talousongelmien parissa painivan UMOn pelastamiseksi toteutetaan tukikonsertti ja joukkorahoitus- eli mesenaattikampanja.

UMOn taloudellinen tilanne on ollut jo pitkään haastava: vuosien tappioputkessa lomautukset, osa-aikaistukset ja leikkurit ovat tulleet tutuiksi. Tällä hetkellä olemme tilanteessa, jossa omistajamme Helsingin kaupunki on nimennyt selvitysmiehen tutkimaan orkesterin toiminnan jatkumisen mahdollisuuksia. Lue taustoista lisää täältä, täältä ja täältä.

Pelastaaksemme UMOn olemme käynnistäneet joukkorahoitus- eli mesenaattikampanjan, jonka tavoitteena on kerätä summa, jolla turvaamme myös jatkossa UMOn elinvoimaisuuden; korkean taiteellisen tason, uuden musiikin sävellystilaukset sekä monipuolisen, yleisöä kiinnostavan konserttitoiminnan ja mielenkiintoiset solisti- ja kapellimestarivieraat eri puolilla Suomea. Joukkorahoituksella kerätyt varat ohjautuvat täysimääräisenä edellä mainittujen asioiden edistämiseen. Minimitavoitteellamme 20 000 eurolla turvaamme tämän vuoden 2018 osalta. Aito tarpeemme ja tavoitteemme on kuitenkin 100 000 euroa, jolla turvaamme toimintamme myös vuosina 2019 ja 2020.

Mesenaattikampanjassa voi mm. liittyä UMOn ystäviin, osallistua Suomen – ellei koko maailman ensimmäiseen – jazztastingiin, hankkia lippuja ainutlaatuisiin konsertteihin, ostaa sikahyvän CD:n säkissä tai osallistua Suomen eeppisimmän jazzbiisin säveltämiseen. Lisätietoa mielenkiintoisista mesenaattikampanjamme vastikkeista ja löytyy osoitteesta mesenaatti.me/umo.

Mesenaattikampanjan rinnalla järjestämme Kauan eläköön UMO! -tukikonsertin maanantaina 29.10.2018 Finlandia-talolla. Luvassa on ikimuistoinen ilta täynnä parasta mahdollista musiikkia aina jazzista souliin ja pop-musiikkiin. UMOn solisteina konsertissa vierailevat ja oman kortensa kekoon kantavat muiden muassa ystävämme Paleface, Anna Puu, Sami Saari, Jimi Tenor, Sami Pitkämö, Aija Puurtinen, Higher Ground Vocals, Jukka Perko, Teemu Viinikainen ja Jukka Eskola. Orkesterin ”pultissa” käväisee myös muutamia vanhoja umolaisia. UMOn tukemiseen voi osallistua ostamalla haluamansa hintaisen lipun, 25 €–100 €. Konserttiliput ovat myynnissä Ticketmasterissa ja mesenaattikampanjassa.

Yhdy huutoon ”kauan eläköön UMO” ja varmista yhden Suomen merkittävimmän big band -orkesterin ja kotimaisen jazzin kivijalan tulevaisuus!

www.umo.fi