Paikallisjazzia neljässä polvessa

1529
lukukertaa
Jazz Jkl Live -iltojakin viime aikoina järjestänyt kitaristi Tuomas Paukku kokosi vaihteeksi paikalliset jazztaiturit yhteen.

Neljä jyväskyläläistä muusikkosukupolvea kohtaa Popparin lavalla perjantain alkuillassa 13.4. Luvassa on svengaavaa, energistä ja hyväntuulista jazzia 1950–60 -luvun hengessä. Yhtye esittää mm. Wes Montgomeryn ja Grant Greenin tuotantoa.

”Jazz on ollut kaupungissa ehkä viime aikoina taas hiukan enemmän tapetilla Jazz Jkl Live -konserttisarjan myötä, jonka esiintyjät edustavat alan kotimaista kärkeä. On kuitenkin lähes käsittämätöntä, että Jyväskylästä pystyy kokoamaan tällaisen bändin. Kaupungissa on paljon huikeita soittajia – tai on ollut jo pitkään. Illan yhtyeen lähes 50 vuoden ikähaitari puhunee tämän ilmiön puolesta ihan riittävästi”, toteaa kokoonpanon kitaristi Tuomas Paukku (s. 1984). Tukholman Kungliga Musikhögskolanin ja paikallisen konservatorion kasvatti julkaisee toisen levynsä oman Scription -yhtyeensä kanssa tänä keväänä.

Romanialaissyntyistä, edelliset 30 vuotta elämästään Jyväskylässä asunutta pianisti Marian Petrescua (s. 1970) pidetään yhtenä maailman taitavimmista jazzpianisteista. Petrescu on esiintynyt lukuisten kansainvälisten jazzsuuruuksien kanssa. Yhtyeen basisti Pekka Törmänen (s. 1954) on eri tyylit suvereenisti hallitseva pitkä linjan muusikko. Jyväskylässä hänet tunnetaan erinäisten yhtyeiden luottobasistina ja yhtenä paikallisen konservatorion pop/jazz -osaston avainhenkilöistä. Kokoonpanon kuopus Kasper Halttunen (s. 2001) on huippulahjakas jazzrumpali, joka suorittaa musiikkialan perustukintoa konservatoriolla. Halttunen on opiskellut jo neljä vuotta Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa jazzmusiikin aineryhmässä ja soittaa mm. Suomen Big Band -yhdistyksen ylläpitämässä Junior All Star Big Bandissä.

Paukku-Petrescu-Törmänen-Halttunen Popparissa pe 13.4. klo 19. Liput 10/6 euroa.