Kevät tulee, UMOn keikkavauhti kiihtyy

1022
lukukertaa
Kanadalaiset Jensenin sisarukset ovat UMOn kevätkauden vieraita.

Kansanmusiikki kohtaa jazzin

Kansanmusiikin juureva sointi kohtaa jazzin urbaanin svengin! Värttinä ja UMO astuvat Savoy-teatterin lavalle torstaina 22.3.! Konserttia varten Värttinän lyömäsoittaja ja UMOn kapellimestari Mikko Hassinen on sovittanut maailmankuulun kansanmusiikkiyhtyeen tunnetuimpia kappaleita, kuten Selenikoi ja Äijö. Kun UMO ja Värttinä yhdistävät voimansa, luvassa on ainutlaatuinen ilta.

UMO & Värttinä
To 22.3. klo 19 // Savoy-teatteri

Pääsiäisviikon hartaat konsertit

UMO on konsertoinut pääsiäisen alla lähes 20 vuoden ajan erityisellä Silent Music -teemalla. Konserteista on muodostunut myös kuulijoille yksi hiljaisen viikon uusista traditioista. Tänä vuonna konserttien solistina nähdään laulaja-lauluntekijä Johanna Iivanainen, joka on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin mm. SuomiLOVE-ohjelman kautta. Tämä sävykäs tulkitsija on palkittu Jazz-Emmalla 2005 ja valittu vuoden parhaaksi naislaulajaksi Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä 2006.

Konstailemattomien, hengellisten konserttien ohjelmisto tukee pääsiäisviikon harrasta tunnelmaa. Pääpaino on tutuissa ja rauhoittavissa virsissä, kuten Ystävä sä lapsien, Mä silmät luon ylös taivaaseen, Pyhäaamun rauha ja Mun kanteleeni kauniimmin, joista kapellimestari Mikko Hassinen on tehnyt sovitukset big band -kokoonpanolle.

Silent Music: UMO & Johanna Iivanainen
Ti 27.3. klo 19 // Espoon tuomiokirkko, Espoo
Ke 28.3. klo 19 // Pyhän Laurin kirkko, Vantaa
Pe 30.3. klo 18 // Mikael Agricolan kirkko, Helsinki

Jazz-Emma-palkittu Mäkynen UMOn solistiksi

Rumpali Teppo Mäkynen tunnetaan paitsi virtuoottisena rumpalina myös lahjakkaana säveltäjänä ja musiikkia eteenpäin vievänä visionäärinä. Kun UMO ja Mäkynen yhdistävät voimansa, luvassa on taatusti Mäkysen näköinen kokonaisuus. Konsertin keskiössä ovat Mäkysen monipuolisesta sävellystuotannosta poimitut kappaleet, joihin on tehty tuoreet big band -sovitukset. Lisäksi konsertissa kuullaan Mäkysen big band -ohjelmiston kaanonista tarkoin valitsemia kappaleita, joissa rumpalin rullaavat kompit ja ilmiömäinen ride-soitto menevät taatusti yleisön jalan alle. Jännittävän lisämausteen konserttiin tuo Mäkysen käyttämä live-elektroniikka.

Teppo Mäkynen & UMO
Pe 6.4. klo 20 // G Livelab, Helsinki
Ti 10.4. klo 14 // Vuotalo, Helsinki

Pekka ja susi -päiväkonsertti lapsille

Pekka ja Susi on rakastettu lasten musiikkisatuklassikko, joka kertoo tarinan pienestä pojasta ja tämän eläinystävistä, joita uhkaa lähistöllä liikkuva hirvittävä susi. Teoksesta on tullut kansainvälisesti hyvin suosittu sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Sergei Prokofjevin vuonna 1936 kirjoittama ja säveltämä teos on luotu kertojalle ja orkesterille. Musiikkisadussa on seitsemän hahmoa, joista jokaista edustaa oma soitin ja teema. Mainion musiikin rinnalla koululaiskonserteissa nähdään espanjalaisen taiteilijan Ayesha Lópezin Pekka ja Susi -aiheinen kuvitus, joka projisoidaan konserttisalin seinälle. Näin kuulijoiden on helppo seurata esitystä ja eri hahmojen musiikillisia teemoja.

UMO & Mikko Helevä: Pekka ja Susi
Ti 17.4. klo 11 // Savoy-teatteri, Helsinki

UMO ja Lauri Porra kahdella keikalla

UMO ja bassovirtuoosi Lauri Porra jatkavat suosiota saanutta yhteistyötään Koko Jazz Clubin ja Vuotalon konserteissa toukokuussa! Konsertti koostuu Porran kolmelta levyltä poimituista kappaleista, tunnelmien kulkiessa räjähtävästä rockjazz-tulkinnasta kuulaisiin elokuvallisiin sävyihin ja hetkittäin jopa minimalistiseen, mietiskelevään tulkintaan. UMO tuo keitokseen omat musiikilliset vahvuutensa ja luo yhdessä Lauri Porran musiikin kanssa uniikin musiikillisen matkan sinne, missä genrerajoitteet eivät seiso musiikin ja kuulijan välissä.

UMO & Lauri Porra
Ma 7.5. klo 19 // Koko Jazz Club, Helsinki
Ti 8.5. klo 14 // Vuotalo, Helsinki

Kanadalaiset jazzsiskot Suomessa

Toukokuussa UMOn vieraina nähdään kanadalaiset siskokset Ingrid ja Christine Jensen. Viimeisen 20 vuoden aikana Jensenit ovat kiertäneet yhdessä ympäri maailmaa yhdistellen rikkaita melodioita ja improvisaatiota tavalla, joka tuntuu miltei telepatialta. Kumpikin on luonut tahollaan menestyksekkään uran – Ingrid mestarillisella trumpetin soitollaan New Yorkissa ja Christine soittamalla saksofonia, sovittamalla, säveltämällä ja johtamalla omaa orkesteriaan Montrealissa.

Kun UMO ja Jensenin sisarukset astuvat yhdessä Savoy-teatterin lavalle, luvassa on matka kanadalaisen jazzsäveltäjän ja huippusolistin mielenmaisemiin. Konsertissa kuullaan Christine Jensenin sävellyksiä hänen itsensä johtamana – Ingrid Jensenin ja UMOn tulkitsemina.

UMO with Ingrid & Christine Jensen
Ke 23.5. klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki