Eclipse Jazz Clubin kevään ohjelmisto julki

1107
lukukertaa
Junnu Aaltonen ja Raoul Björkenheim.

Eclipse Jazz Clubin kevään ohjelmisto tuo Tampereelle kotimaisen jazzmusiikin terävimmän kärjen sekä kansainvälisiä vieraita.

27.3. Raoul Björkenheim & Juhani Aaltonen (levynjulkaisu)
10.4. Laura Annika Quartet
17.4. Equally Stupid (ISL-SWI-FIN) – HUOM! Kulttuurikeskus Maanalaisessa
24.4. Tapio Ylinen – Prog Classics Solo, Mikko Innanen & Simo Laihonen
HUOM! Teemu Viinikainen III konsertti siirtynyt tältä paikalle syyskaudelle
22.5. Gary Lucas (USA)
27.5. Tuomas Paukku Scription

(Kaikki konsertit Kulttuuriravintola Kivessä, paitsi Equally Stupid 17.4.)

Kevätkauden Eclipse -klubit aloittaa 27.3. kahden legendaarisen muusikon upea duo. Kotimaisen jazzin ja progressiivisen musiikin kaksi suurmiestä kohtaavat, kun Juhani Aaltonen (Tasavallan Presidentti, UMO Jazz Orchestra) ja Raoul Björkenheim (Krakatau, Scorch Trio, eCsTaCy) yhdistävät voimansa intiimissä konsertissa. Kaksikko juhlistaa Tampere Jazz Happeningissä taltioidun “Awakening”-albumin julkaisua.

10.4. Kulttuuriravintolaan saapuu syksyllä uuden albuminsa julkaissut Annika Mustosen johtama Laura Annika Quartet, jonka kappale “I’ll Flow Back With The Clouds” on soinut Spotifyn soittolistoilla jo lähes 100 000 kertaa.

Suomalais-islantilais-sveitsiläinen jazz-rock-trio Equally Stupid (Sigurdur Rögnvaldsson, David Meier ja Pauli Lyytinen) palaa yli vuoden tauon jälkeen Tampereelle. Alunperin tammikuulle kaavailtu konsertti pidetään Mansen uudessa vaihtoehtokulttuurin kehdossa, Hämeenpuistossa sijaitsevassa Kulttuurikeskus Maanalaisessa 17.4.

Mikko Innanen ja Simo Laihonen julkaisivat syksyllä 2016 vapaasti improvisatorisen tupla-albumin April Fools ja heidät nähtiin myös levyn julkaisun tiimoilta laajamittaisella kiertueella. Konsertissa Eclipse -klubilla 24.4. kuullaan puhaltimien ja lyömäsoittimien välistä vuoropuhelua lukuisissa eri muodoissaan. Konsertissa on luvassa myös musiikkia progressiivisen rockin ystäville. Klubin taiteellinen johtaja Tapio Ylinen soittaa johdantona illan pääkonsertille vapaamuotoisia soolosovituksia mm. Pink Floydin ja Wigwamin kappaleista.

Toukokuun konsertit ovat kitaravetoisia. Gary Lucas on huippuvieras Amerikasta, jonka yhteistyökumppaneihin ovat vuosien varrella kuuluneet mm. Nick Cave, Jeff Buckley ja Chris Cornell. Suomen vierailullaan tämä omintakeinen kitarataitelija konsertoi myös Porissa Validi Karkia -klubilla. Gary Lucas konsertoi Kulttuuriravintolassa 22.5. Kevätkauden päättää Jyväskylästä lähtöisin olevan kitaristin Tuomas Paukun ja hänen Scription -yhtyeensä levyn julkaisukonsertti 29.5.

Eclipse -klubin konsertit jatkuvat kesätauon jälkeen syyskuussa.

ECLIPSE JAZZ CLUB @ Kulttuuriravintola Kivi
Liput 15€ ennakkoon tai ovelta alkaen tuntia ennen konserttia.

Ennakkolippuja saatavilla osoitteesta:
https://eclipsejazzclub.bandcamp.com

eclipsejazzclub.com