Uutta musiikkia Kauppinen-Oksanen-Lähdesmäki -triolta

1876
lukukertaa
Kuvat: Heta Nykänen, Antti Makkonen.

Trio Kauppinen-Oksanen-Lähdesmäki on julkaissut ensimmäisen osan nyt alkavasta sarjasta videoita, jotka tulevat saataville suoraan Youtubeen. Ensimmäisenä kuullaan kosketinsoittaja Antti Lähdesmäen kappale ”Cereal Killer Clown”, joka on nauhoitettu livenä tammikuussa 2018.


Youtube-video

Bändi sai alkunsa, kun kolmikko soitti säännöllisesti jamihousebandina Helsingissä vuodesta 2015 lähtien. Musiikin keskiössä on peloton yhteinen improvisointi sekä soittamisen ilo, ja tätä asennetta trio pyrkii taltioimaan myös videoilleen. Kappaleissaan yhtye haluaa fuusioida omia musiikillisia arvojaan ja juuriaan monipuolisesti sekä etsiä myös erilaisia teknisiä toteutustapoja, jotka kussakin tapauksessa parhaiten palvelevat musiikkia ja välittävät juuri kyseisen kappaleen tunnelman. Sävellykset ovat muusikoille raameja, joiden sisällä musiikin annetaan kollektiivisen improvisoinnin myötä luonnollisesti kehittyä juuri siinä hetkessä.

Ari-Pekka Kauppinen – basso
Ilkka Oksanen – rummut
Antti Lähdesmäki – Rhodes

Yhtyeen jäsenet ovat asuneet sekä hakeneet musiikkiinsa oppia ja inspiraatiota niin Afrikasta kuin Skandinaviastakin. Suonenjoelta kotoisin oleva Kauppinen sekä äänekoskelaislähtöiset Oksanen ja Lähdesmäki toimivat nykyään Helsingistä käsin ja työskentelevät monipuolisesti kotimaisella musiikkikentällä.