Saksofonisti Janne Huttunen julkaisee debyyttilevynsä

2143
lukukertaa
Kuva: Marek Sabogal.

Lähtemättömän jälkensä kotimaiseen musiikkiin arvostettuna musiikkituottajana ja biisintekijänä jättänyt saksofonisti Janne Huttunen debytoi oman jazzkvartettinsa kera uudella levyllään Janne Was Here. Kuten monipuoliselle tekijälle on luonnollista, albumi ammentaa laajasti myös jazzmusiikin ulkopuolelta sävelkielessään. Albumilla Huttusen yhtyeessä mukana ovat jazzpiirien luottonimiin kuuluvat kosketinsoittaja Henri Mäntylä, basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Lisäksi levyllä kuullaan vierailijoina trumpetisti Kalevi Louhivuorta, pasunisti Jay Kortehistoa ja lyömäsoittaja Abdissa Assefaa. Janne Huttunen Quartet juhlistaa uutta julkaisua Koko Jazz Clubilla torstaina 1.2., jolloin yhtyeessä mukana on pianisti Joonas Haavisto.

”Levyn myötä täyttyy pitkäaikainen haaveeni ja suorastaan pakkomielteeni tehdä musiikkia jazz-yhtyeelle”, Huttunen kertoo. ”Aika oli nyt kypsä albumille ja loistavat soittokumppanit tuovat mukanaan jazztakuun, jonka myötä voin ammentaa myös genren ulkopuolelta yhtyesoundiin silti luottaen.”

Tuloksena on persoonallista nykyjazzia, joka ei lokeroidu helposti. Huttunen johdattaa bändinsä läpi seitsemän originaalikappaleen, joiden inspiraatio tulee mm. Kapkaupungista, käärmeistä ja koripallosta. Levy kumpuaa kokeneen muusikon halusta jättää maailmaan oma musiikillinen merkkinsä, seinäkirjoituksensa, mihin levyn nimikappalekkin viittaa. Samalla viittaus alleviivaa levynteon spontaania hetkellisyyttä – ”Janne Was Here” kappale nauhoitettiinkin yhdellä otolla.

Janne Huttunen (s. 1975) tunnetaan laaja-alaisena muusikkona, tuottajana ja lauluntekijänä. Kappaleita Huttunen on kynäillyt mm. Waltteri Torikalle, Club For Fivelle, Robinille ja Pete Parkkoselle. Kun albumituotantojen ja sävellystöiden puolelta löytyy #lovemillan, Voice of Finlandin ja Tiisun kaltaisia projekteja, voidaan Huttusta hyvällä syyllä pitää poikkeuksellisen laaja-alaisena tekijänä, mikä tuo oman sävynsä myös miehen jazzmusiikkiin.

Janne Was Here julkaistaan vinyylinä ja diginä 1.2.2018 Huttusen oman Hut-Tune-levymerkin kautta.

Janne Huttunen: Janne Was Here
Hut-Tune 2017 (julkaisupvm 1.2.2018) LP / digi
Jakelija: Hut-Tune Records

1. Don’t Hurry for me 2. Snake on the Beach 3. Capetown Boogie Woogie 4. Gray and Misty 5. Mumble and Rumble 6. You Can’t Dunk 7. Janne Was Here

Janne Huttunen, saksofoni / Henri Mäntylä, keys / Ville Herrala, basso / Jaska Lukkarinen, rummut
+ Kalevi Louhivuori, trumpetti / Jay Kortehisto, pasuuna / Abdissa ”Mamba” Assefa, lyömäsoittimet

Sävellykset: Janne Huttunen

Janne Huttunen Quartet
to 1.2. klo 19 Koko Jazz Club (Hämeentie 3, Helsinki)
Liput 20,50 € / 16,50 € Tiketti
Tapahtuma Facebookissa

Janne Huttunen, saksofoni / Joonas Haavisto, piano / Ville Herrala, basso / Jaska Lukkarinen, rummut