Turku Jazz Orchestran vuosi päättyy Yonan kanssa

1107
lukukertaa
Kuva: Tero Ahonen.

Odotettu vierailija Yona saapuu Turku Jazz Orchestran solistiksi Jazz City Turun vuoden 2017 päätöskonserttiin Sigyn-salille tulevana lauantaina. Konsertissa kuullaan kapellimestari Vellu Halkosalmen sovittama Ikivihreä Suomi -kokonaisuus, jossa rakastetut Suomi-klassikot saavat jazzahtavat big band sovitukset.

Yona on tulkintansa ja tyylitajunsa ansiosta kysytty vierailija kollegoiden levyillä ja suurten orkestereiden solistina. Soolourallaan muuntautumiskykyinen laulaja-lauluntekijä on yllättänyt yleisönsä ja uudistanut soundiaan useaan otteeseen, risteillen tyylilajeissa aina jazz- ja folk-musiikista suomiräppiin ja konerytmeihin. Vuonna 2013 Yona näytti kykynsä myös tango-musiikin parissa, sijoittuen toiseksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangokuningatar -kilpailussa.

Soolotuotantonsa ulkopuolella Yona on osoittanut tulkitsijankykynsä luodessaan jo pölyä keränneistä sävellyksistä modernin ja tuoreen kuuloista nykymusiikkia. Tulevana lauantaina uuden jazztulkinnan saavat muun muassa Toivo Kärjen iskelmät, Unto Monosen tangot ja Armas Järnefeltin riipaiseva Kehtolaulu. Konsertissa kuullaan myös otteita Yonan vuonna 2014 julkaistulta Tango A La Yona -levyltä.

Sovittaja-kapellimestari Vellu Halkosalmi on työskennellyt monipuolisen uransa aikana lukuisten kotimaisten orkestereiden ja muusikoiden lisäksi myös ulkomaisten big bandien ja jazzartistien kanssa, vieden mm. suomalaista tangoa maailmalle. Turku Jazz Orchestran ja Yonan kanssa esitettävä konserttikokonaisuus pohjautuukin Halkosalmen aiempaan projektiin Finnish Folk Music and Tango, jonka hän toteutti saksalaisen WDR big bandin ja saksofonisti Jukka Perkon kanssa. Ikivihreä Suomi onkin oiva päätös itsenäisyyden juhlavuodelle – näiden kappaleiden soidessa suomalaiset ovat juhlineet, surreet ja rakastaneet!

Turku Jazz Orchestra & Yona: Ikivihreä Suomi
Turku Jazz Orchestra
Yona | Laulu
Vellu Halkosalmi | Kapellimestari
16.12. klo 19
Sigyn-sali, Turun konservatorio, Linnankatu 60Liput: 27 € / opiskelijat ja eläkeläiset 24 € / OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu 25 € (max 2 etua/asiakas) / ryhmälippu (min. 10 hlö) 25 € / hlö.
Ennakkoliput myy Tiketti.
Ovilipunmyynti aukeaa konserttipäivänä klo 18 jos tapahtuma ei ole loppuunmyyty.