Unkarilainen gypsy swing -yhtye Canarro Suomen-kiertueella

1738
lukukertaa

 

Canarron kiehtova musiikki pohjautuu perinteiseen mustalaisjazziin eli ns. manouche swingiin. Yhtyeen erikoisuutena on, että musiikkiin on vaikuttanut niin belgialaiskitaristi Django Reinhardt kuin ranskalainen ja unkarilainen mustalaismusiikki. Canarron omaperäisessä ohjelmistossa soi yhtyeen omia sävellyksiä sekä maailman joka kolkassa tunnettuja lauluja, kuten kauniita iskelmiä klassisista elokuvista. Ranskalais-belgialainen manouche swing, argentiinalainen tango, brasilialainen bossa-nova, ranskalaiset chansonit ja rauhallinen unkarilainen kahvilamusiikki sekoittuvat ja sävyttävät toisiaan amerikkalaiselle jazzille tyypillisella vapaudella, lennokkuudella ja elämänilolla. Canarron virtuoosimaiset muusikot luovat aivan uuden ja ainutlaatuisen tyylin swingin tyyliin sykkivistä manouche-kappaleista unkarilaisella kansanmusiikilla maustettuna.

Canarro on ensimmäinen kyseistä tyyliä edustava yhtye Unkarissa. Jännittävässä musiikkimatkassa henkiin heräävät 1920–30-luvun swing ja jazz nuorekkaan dynaamisella ja improvisatorisella tyylillä ja tunnelmaa nostattavilla kappaleilla.  Yhtyeen omalaatuisen soinnin takaavat nuorekas lennokkuus, virtuositeetti, värikkyys ja musiikkiperinteiden kunnioittaminen.

Kaikki alkoi vuonna 2002 harmonikka-viulu-duon muodossa Budapestin kaduilla. Siitä lähtien konsertteja on ollut ympäri maailmaa: Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja monta kertaa Suomessakin. Suomen-kiertueella ovat esiintymässä Tamás Szakál (viulu), Attila Sidoo (kitara), Viktor Jakab (kitara) ja Márton Soós (kontrabasso).

Suomessa aiemmin duona esiintynyt Canarro esittää nykyisessä neljän hengen kokoonpanossaan neljän konsertin kiertueen Helsingissä ja Hyvinkäällä:

ti 14.11. klo 21
Ravintola Kapsäkki (Hämeentie 68, Helsinki)
liput paikan päältä 5 €

ke 15.11. klo 18
Ravintola Harlekiini (Kauppatori 1, Hyvinkää)
liput paikan päältä 15 €, Suomi-Unkari Seuran jäsenille 10 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

to 16.11. klo 19
Art Jazz & Inna In Style Club (Sysimiehentie 39A, Helsinki)
liput paikan päältä 15 €

pe 17.11. klo 18
Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki)
vapaa pääsy